Hirdetés

Az ASUS ROG Ally legújabb frissítése sem orvosolja a konzol égető problémáját



|

Egyelőre nincs jele annak, hogy az ASUS javította volna a microSD kártyákat megsütő hibát.

Hirdetés

Akit a hardver nyers ereje és a nagyobb felbontású kijelző mozgat, annak a Steam Deck helyett valóban érdemes lehet elgondolkodni a júniusban debütált ASUS ROG Ally-n, amely a Valve hordozható PC-kézikonzol hibridjének eddigi legígéretesebb kihívója.

Az ajánlaton ugyanakkor lenne még mit csiszolni, szoftveres oldalon ugyanis nem igazán sima az összkép, nemrég pedig egy olyan hibára is fény derült, amelynek következtében a ROG Ally-k sorra megsütik a microSD bővítőkártyákat. A súlyos problémát néhány hete maga az ASUS is elismerte, egy frissítést ígérve be a jelenség orvoslására, ám erre továbbra is hiába vár a közönség.

Hirdetés

A ROG Ally legújabb  update-je ugyanis egy sor változtatást eszközöl, ezek leírásában viszont egy árva szóval sem kerülnek említésre a microSD-kártyák. A csomag ehelyett olyan finomhangolásokat kínál, mint a minimum fényerő 25-ről 10 nitre csökkentése, a teljesítmény-üzemmód optimalizálása vagy 30 W-os töltés támogatása a 65 W-os adatperekkel.

Továbbra sem tudni tehát, hogy az ASUS mikor kísérli meg a kártyákat érintő hiba javítását. Egy korábbi közösségi posztban mindenesetre azt írta a gyártó, hogy a probléma csak "bizonyos hőmérsékleti körülmények között" jelentkezik, így a ventilátor alapértelmezett és minimális sebességének finomhangolásával fogják orvosolni.

A legújabb frissítés megjelenése óta már több nap telt el, a ROG Ally viszont a júniusi rajtja óta csak 3 nagyobb csomagot kapott, vagyis az eddigi tempó alapján akár hetek is eltelhetnek a microSD-ügyre szolgáló gyógyír megérkezéséig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.