Hirdetés

Az ASUS tisztázta, hogy áprilisi tréfa volt-e a nemrég bejelentett Steam Deck riválisa



|

Kiderült, hogy megkapjuk-e az ASUS ROG Allyt, avagy csak egy kegyetlen poén volt.

Hirdetés

Az internet egyik megdönthetetlen alapszabálya, hogy semmit sem szabad csuklóból elhinni, amit április elsején osztanak meg a cégek, így a bolondok napján beharangozott Steam Deck rivális, az ASUS ROG Ally kézikonzol érkezésének hírét is inkább reménykedve, mintsem tényként kezelve osztottuk meg veletek.

A fórumok népe persze világszerte heves találgatásba kezdett, hogy akkor most kamu-e a hófehér handheld, de azóta kiderült az igazság, miután maga az ASUS oszlatta el a szándékosan generált ködöt.

Hirdetés

A ROG észak-amerikai Twitter-fiókja előbb egy plakátot osztott meg, amin kerek-perec ott virít, hogy az Ally nem áprilisi tréfa, aki pedig még ekkor sem hitte el a dolgot, annak a termék Best Buy-adatlapját is közzétették, igaz, egyelőre árak és részletek nélkül. A marcipánfigurát pedig a Dave2D nevű youtuber biggyesztette fel a tortára, aki egy korai próbakörre is elvihette a várva várt terméket.

Magyarán a ROG Ally április 1-i bejelentése egy ügyes marketinges húzás volt, hiszen ezzel még a kötelező találgatás is megtolta az ilyenkor szokásos hírverést. A cég ugyanakkor továbbra sem árulta el a részleteket, így nem ismerjük a megjelenési dátumot, a specifikációról pedig csak annyit tudunk, hogy egy 7 hüvelykes FullHD kijelzőt kapunk 120 Hz-es képfrissítéssel, amely mögött egy 4 nm-es AMD Zen 4/RDNA APU fogja hajtani a játékokat, külső GPU-s támogatással.

Az ASUS azt ígéri, hogy hamarosan további információkkal szolgál, az érdeklődőknek tehát érdemes nyitott szemmel járniuk, s immáron attól sem kell tartani, hogy egy ügyes vállalati tréfa áldozatai leszünk.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.