Hirdetés

Az ASUS villantotta az első Radeon RX 7900 XTX kártyát, az EK vízhűtéssel támad



|

Az AMD leleplezése után azonnal elkezdték saját portékájukat mutogatni a gyártók, az ASUS és az EK modellje is érdekes.

Hirdetés

November 3-án este tartotta az év egyik legjobban várt hardveres bemutatóját az AMD, ahol két modellt, a Radeon 7900 XT-t és a Radeon 7900 XTX-et is leleplezték. A decemberben a boltokba kerülő kártyák elképesztő teljesítményt ígérnek az RTX 4090 árának töredékéért, és ha tényleg tudják hozni a beígért számokat a pirosak, akkor nagyon komoly verseny alakulhat ki a két gyártó között. Ebből pedig nyilván a partnercégek sem akarnak kimaradni.

Az ASUS a saját csatornáján élő adásban leplezte le az első kártyákat, amik ráadásul nem a minden hájjal megkent ROG szériából, hanem az az elérhető árú TUF sorozatból kerültek ki. A 3 slotos kialakítással és három méretes ventilátorral érkező kártyák a szokásos szürke-narancs dizájnt kapták, normál és OC változatban is elérhetőek lesznek. Hátra négy kimeneti csatlakozó is került, HDMI 2.1 és DP 2.1 egyaránt.

Az ASUS mellett a vízhűtéseiről ismert EK is sem akart kimaradni a buliból. A Quantum Vector2 RX 7900 XTX D-RGB név gyönyörűen cseng, a fekete backplate-nek és a minimalista dizájnnak köszönhetően pedig kifejezetten mutatós is.

Hirdetés

A hűtőblokkot a korábbi modellhez képest 90 fokkal elforgatták, a bordák közti távolságot jelentősen csökkentették, a hűtőfolyadék pedig először a grafikus maggal találkozik, és csak utána a memóriával találkozik, így optimalizálva a hőelvezetés folyamatát.

Az ASUS egyelőre nem közölt árakat, az EK hűtőblokkjait 239 euróért lehet majd beszerezni. A megjelenésig szűk hat hét van még hátra, ez idő alatt minden bizonnyal a többi partner is bemutatja majd a saját megoldásait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.