Hirdetés

Az eddigiektől eltérő gamer-monitort mutatott be a Samsung



|

A 43 hüvelykes Odyssey Neo G7 a gyártó első sík kialakítású Mini LED monitora.

Hirdetés

Még egy hónap sem telt el azóta, hogy a CES 2023 expó apropóján a Samsung több új monitort is leleplezett, köztük a játékosoknak szánt 57 hüvelykes Odyssey OLED G9-cel és a 49 hüvelykes Odyssey Neo G9-cel. A koreai gyártó azonban nem bírta sokáig, és máris egy újabb modellt harangozott be, ezúttal a kisebb méretre vadászó közönségnek.

A 43 hüvelykes Odyssey Neo G7 (G70NC) ugyancsak a gamereknek szól, és ez a cég első sík kialakítású Mini LED gaming monitora. A 3840 x 2160-as (4K) felbontás mellé 144 Hz-es maximális képfrissítés, 400 nites tipikus fényerő és 1 ms-os reakcióidő társul. A 1 000 000:1  arányú kontrasztot ígérő Quantum Mini LED panel matt borítást kapott, a repertoárból pedig nem hiányoznak a VESA DisplayHDR 600 és a HDR10+ Gaming tanúsítványok sem.

Hirdetés

Az AMD FreeSync Premium Pro felskálázással is megbirkózó monitor több egy puszta képernyőnél, mivel az Odyssey Neo G7 támogatja a Samsung Gaming Hub platformot, melynek révén akár külön hardver nélkül is streamelhetünk játékokat a GeForce Now, az Xbox Cloud Gaming vagy az Amazon Luna felhős szolgáltatásokon keresztül.

Ha viszont csak filmeznénk, a Samsung Smart Hubnak hála a legnépszerűbb streaming alkalmazásokat (pl. Netflix, Disney+, Amazon Prime Video) is telepíthetjük. A hanghatások a két integrált 20 wattos zajkeltőből érkeznek, az internetes kapcsolatról Wi-Fin keresztül (Wi-Fi 5), vagy a beépített Ethernet porton át gondoskodhatunk.

S ha már a kábeleknél tartunk, a Samsung újdonságára két darab HDMI 2.1 aljzat is került, így korlátozások nélkül kihasználhatók vele a 120 Hz-es képfrissítést támogató Xbox Series X és PlayStation 5 konzolok. Az Ethernet és a HDMI 2.1 mellett egy DisplayPort 1.4 és két darab USB 3.0 port is került az Odyssey Neo G7-re.

A monitor ára és pontos megjelenési dátuma nem ismert, de Észak-Amerikában valamikor az első negyedév során kerül boltokba, így jó eséllyel Európában is hasonlóan alakul a menetrend. A gaming monitor magyar adatlapja már most is böngészhető, az érdeklődők ide kattintva áshatják bele magukat a specifikációba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.