Hirdetés

Az első tesztek alapján csalódás az AMD Radeon RX 6900 XT



|

Megérkeztek az első értékelések az AMD új csúcskártyájáról, ami ugyan erős, de azért az ár-érték aránnyal akadnak problémák.

Hirdetés

Várhatóan az lesz az idei ünnepi szezon legnépszerűbb videokártyája, amiből a legtöbb lesz kapható, mert sajnos erősen limitáltak a készletek. Aki a legújabbat akarja, annak jól körül kell néznie, de egyébként a tavalyi modellek is bírni fogják még pár évig, érdemes azokra is vetni egy pillanatást.

Az Nvidia és az AMD is bemutatta újdonságait nemrégiben, és mivel ma hivatalosan az AMD Radeon RX 6900 XT is elérhetővé vált, megérkeztek az első tesztek. Úgy tűnik, hiába ez az RX 6000-es széria legerősebb darabja, annyival nem jobb az RX 6800 XT-nél, hogy megérje 350 euróval többet adni érte.

Hirdetés

A csúcs Big Navi a PCGamertől 66 pontot kapott a 100-ból, mert teljesítménye a mérések során sokszor elmaradt még az RTX 3080-étól is, túl drágának találták, és a ray tracing sem volt kifogástalan. Szerintük igaz, hogy 4K mellett is simán futnak a játékok, akkor sem éri meg az árát, mind az RX 6800 XT, mind az RTX 3080 jobb választás lehet, az RTX 3090-nel pedig nehezen veszi fel a versenyt.

Hasonlót gondolTechSpot csapata is, akik röviden azzal szemléltették, mennyire nem jó választás az RX 6900 XT, hogy bár 50%-kal drágább a kártya az RX 6800 XT-nél, csak 11%-kal gyorsabb.

Tom's Hardware jobb véleményen van, bár tesztjükben ők is kiemelik, hogy teljesítményben kisebb az előrelépés, mint amekkora az árban történő ugrás. Rengeteg mérési adattal támasztják alá mondandójukat, szóval érdemes belemélyedni a cikkbe minden gamernek. 

Más oldalaknál is hasonló ellenérvek jelennek meg. Amint hozzánk is eljut, mi is elmondjuk, mit gondolunk, de egyelőre úgy látjuk, másfelé érdemes nézelődni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.