Hirdetés

Az Intel és az AMD legfrissebb hardvereivel köszöntek be az Acer új laptopjai



|

Intel Core Ultra processzorokat és AMD Ryzen 8040-es erőforrást is találni a játékra, tartalomgyártásra és munkára szánt új modellekben.

Hirdetés

Ahogy arról mi is részletesen hírt adtunk, az Intel a napokban leplezte le a legújabb processzorcsaládját, amely nemcsak a jól bejáratott Core i3/5/7/9 branding elhagyásával különbözteti meg magát az elődjeitől, mivel a Core Ultra 5/7/9 néven debütált erőforrásokból az aktuális trendeket szorosan követő mesterséges intelligenciás képességek sem hiányoznak. A tajvani Acer nem várt sokat, és ehhez igazodva rögtön három új laptopot is beharangozott, melyek közül kettőben ott találjuk az Intel ropogós Meteor Lake-szériás processzorait, a harmadik pedig az AMD december elején leleplezett notebookos chipjére, az ugyancsak AI-funkciókkal bíró Ryzen 8040-re támaszkodik.  

Predator Triton Neo 16

Kezdjük is rögtön a vadonatúj Acer-trió legizgalmasabb tagjával, a Predator Triton 16-tal, amit játékosoknak és tartalomkészítőknek is ajánl a gyártó, ennek megfelelően pedig csúcsteljesítményt pakolt a burkolat alá. A prémium laptop csúcskiadásában egy 3,2 K-s maximális felbontású, 165 Hz-es képfrissítéssel bíró kijelző dolgozik, az Intel Core Ultra H-sorozatú processzorok és az Nvidia GeForce RTX 4070 GPU párosát pedig az Aeroblade 3D léghűtés tartja hűvösen.

A kreatív felhasználók az Nvidia Studio-eszközökhöz biztosított hozzáférésnek örvendhetnek, míg a gamerek a négy üzemmódot kínáló Predator Sense segédprogrammal javíthatják az élményt. A Triton Neo 16-hoz egy 3 zónás RGB-megvilágítással felvértezett billentyűzet tartozik, a laptop beépített mikrofonja pedig mesterséges intelligencia-alapú zajszűrést is biztosít. A HDMI, USB-C Thunderbolt 4 és MicroSD bemeneteket is kapott gép márciustól lesz elérhető, méghozzá 1799 eurós (nettó) induló áron, ami a jelenlegi árfolyamon számolva 685 ezer forint.

Hirdetés

Nitro V 16

Aki valami olcsóbb, de kifejezetten játékosoknak szóló megoldásra vágyik, annak találták ki a Nitro V 16 Gaming laptop-családot, amelyben AMD Ryzen 8040-es lapkák dolgoznak, tagjai pedig akár RTX 4060 GPU-val, valamint 32 GB DDR5-5600 memóriával is rendelhetők. A notebook 16 hüvelykes WQXGA vagy WUXGA kijelzőket kínál 16:10-es képaránnyal, 165 Hz-es képfrissítéssel és 3 ms-os válaszidővel. A mesterséges intelligencia itt is játszik, a streamelést feljavító PurifiedView és PurifiedVoice zajcsökkentő technológiák révén.

A laptophoz a játékos funkciókra kihegyezett NitroSense segédszoftvert is kapjuk, valamint egy 1 hónapos grátisz PC Game Pass előfizetést. Ami a portokat illeti, itt egy USB 4 Type C, két USB 3, egy HDMI és egy microSD bemenet került a gépházra. A DTX C: Ultra tanúsítvánnyal bíró hangszórókon megszólaló Nitro V 16 (ANV16-41) áprilistól lesz elérhető, nettó 1199 eurós, vagyis 459 ezer forintos induló áron.

Swift Go 14

A Swift-család legfrissebb tagjaiként színre lépő Swift Go 14-széria esetében nem a játékon, hanem a produktivitáson van a hangsúly, ehhez pedig megfelelő löketet kapunk az Intel Core Ultra 7 processzoroknak hála. Az alumínium vázas, mindössze 1,32 kg-ot nyomó ultrabook legizmosabb kiadásába a Core Ultra 7 155H erőforrás került, amely a beépített AI Boost-technológia révén segíti a mesterséges intelligenciás feladatok elvégzését. A 14 hüvelykes, 2,8K-s felbontású OLED kijelző fölött egy QHD webkamera kacsint ránk a videokonferenciákhoz, melyek konfigurálását a dedikált Acer QuickPanel teszi egyszerűbbé.

A Swift Go 14 repertoárjába tartozik az AceView nevű megoldás is. Ez mesterséges intelligencia által generált mélységtérképeket használ a 2D képek animált hátterekké alakításához, több szögből is megtekinthető 3D effektusokkal turbózva fel őket. A két USB Type-C, egy HDMI 2.1 és egy microSD bemenettel felszerelt notebook akár FullHD felbontású érintőképernyős (WUXGA) kijelzővel is rendelhető. A Swift Go 14 már a következő hónapban megérkezik a boltokba, 1199 eurós (685 ezer forintos) nettó induló áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.