Hirdetés

Az Nvidia azzal dicsekszik, hogy sokkal többet költünk videokártyákra



|

Ami a játékosoknak komoly gondot okoz, azt remek hírként tálalják a befektetőknek.

Hirdetés

Az Nvidia március 21. és 24. között tartja a GPU Technology Conference nevű MI-konferenciájt, melynek keretében a befektetőknek szóló prezentációra, az Annual Investor Dayre is sor kerül. Az utóbbin a cég pénzügyi eredményeivel dicsekednek el, egyszerre ápolva a meglévő részvényesek bizalmát, és elhúzva a mézesmadzagot a potenciális befektetők előtt.

A Tom's Hardware hívta fel rá a figyelmet, hogy az idei show-n a zöldek két olyan adattal is elbüszkélkedtek, amitől egy hétköznapi vásárlónak inkább sírni támadhat kedve.

Hirdetés

Az egyik, hogy az elmúlt 5 évben átlagosan 13%-kal nőtt a GPU-k átlag eladási ára (Average Selling Price - ASP), a másik pedig, hogy az Ampere-széria, vagyis az RTX 30-as videokártyák vásárlói 300 dollárral (102 ezer forinttal) többet kénytelenek költeni, mint amennyit az RTX 20-as sorozat idején kellett. Mindkét adat az alábbi diákon található.

Szó se róla, az Nvidia számára kétségtelenül remek hír, hogy a piac még a csillagászati áron kínált kártyákat is felszívja, bár arról nem szól a fáma, hogy hány végzi bányagépekben és nyerészkedő viszonteladóknál, ami persze a cég szempontjából lényegében mindegy is. A befektetők mindenesetre nem díjazták túlzottan a beszámolót, az elmúlt 24 órában ugyanis még esett is a vállalat részvényeinek értéke.

A prezentáció azzal is elbüszkélkedett, hogy generációnként folyamatosan nő a játékosok aránya: míg a millenniumiak (1981-1996 születési évekkel) 77%-a játszik, a Z-generáció körében (1996 után születettek) már 81%-nyian hódolnak a hobbinak. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre többen vagyunk, akiknek nem jut megfizethető videokártya, amiről a Steam legutóbbi hardveres felmérése is tűpontos képet festett, azon ugyanis egy matuzsálemi vas vezeti a "népszerűségi" listát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.