Hirdetés

Az Nvidia bemutatta a DLSS legújabb generációját, minden eddiginél hatékonyabb az új módszer



|

A DLSS 3 nem "csak" pixeleket generál, hanem teljes képkockákkal segíti a játékok gördülékeny működését.

Hirdetés

Lezajlott az Nvidia erődemonstrációja a GTC 2022 keretein belül, ahol a tajvani vállalat többek között megmutatta a világnak az RTX 4090 és az RTX 4080-as GPU-kat, továbbá számos újdonságról, köztük, a vezetést segítő MI-ről is lerántotta a leplet. A játékosok azonban nem csak az RTX 40-es videokártyáknak örülhetnek, hanem a DLSS 3-nak is, ami egy egészen új szintre emeli az eddigi technológiát.

A korábbi DLSS generációk a meglévő, már legenerált képkockákat egészítették ki és javították fel, amivel eddig is komoly teljesítménynövekedés volt elérhető, a DLSS 3 azonban már komplett képkockákkal képes segíteni a számítógépet. Bizony, az egész PC-t, nem csak a videokártyát, a DLSS legújabb generációja ugyanis már a CPU-ra összpontosító videojátékokat is sokkal hatékonyabban gyorsítja.

Hirdetés

Természetesen működés közben is megmutatták a DLSS 3-at, a Cyberpunk 2077-ben például a korábbi 4K-ban elért 62 fps-ről (DLSS 2-vel) 100 fölé ugrott a teljesítmény. A megjelenéskor körülbelül 35 játék támogatja majd a DLSS 3-at, köztük a most bejelentett Portal RTX mod és a The Witcher 3 is, most azonban nem lesz elég a frissítés, a legújabb technológia előnyeit ugyanis csak RTX 40-es kártya birtokában élvezhetjük, állítólag hardveres akadályok miatt. Ezzel kapcsolatban azért vagyunk kicsit szkeptikusak, mivel korábban a sugárkövetést is RTX-exkluzívnak állították be, majd kiderült, hogy azért szoftveresen is megoldható, bár kétségtelen, hogy a teljesítmény a nyomában sincs az RT-magokkal megtolt eredményeknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.