Hirdetés

Az Nvidia elkaszálhatta az RTX 4090 Ti-t, ezeket kaphatjuk helyette



|

Egy friss jelentés szerint sosem kerül boltokba az RTX 40-es generáció legerősebb videokártyája.

Hirdetés

A nemrég piacra dobott GeForce RTX 4060 Ti-jal lényegében teljessé vált az Nvidia videokártyás generációváltása, amelyről sajnos elmondható, hogy a hardverek árához képest a közép- és a felső középkategóriában sem hozta el azt a teljesítménybeli ugrást, amiről a GPU-hiány éveiben álmodoztak a vásárlók, ezt pedig az újdonságok iránti lanyha érdeklődés is tükrözi.

Ezzel szemben az első RTX 40-es vasként színre lépett RTX 4090 pontosan az a szörnyeteg lett, amire előzetesen számítottunk, ezért sok maximalista vásárlónak okozhat csalódást, hogy egy friss pletyka szerint mégsem kapjuk meg a kártya még erősebb Ti-kiadását.

Hirdetés

A pletykákban is sűrűn felbukkanó GeForce RTX 4090 Ti-t eddig joggal várta a közönség, hiszen tavaly az előző generációs RTX 3090-ra is felkerült az extra izmokat jelképező plecsni, a kopite7kimi nevű szivárogtató viszont úgy értesült, hogy az aktuális csúcsvas esetében az Nvidia elkaszálta az erre vonatkozó terveit. A zöld csapat állítólag az RTX 4070 és az RTX 4060 új variánsait fogja piacra dobni az RTX 4090 Ti helyett, méghozzá AD103-as és az AD106-os chipekre alapozva.

Az AD103-as GPU jelenleg a felső kategóriás RTX 4080-at hajtja, míg az AD106 az RTX 4060 Ti -ban dolgozó erőforrás. Ha kopitekimi nem téved, és valóban az RTX 4070, valamint az RTX 4060 modellcsalád bővül, akkor a chipek alapján valószínűleg ezekből kapunk egy-egy erősebb variánst, amelyek az Nvidia reményei szerint jobban csábítják majd a vásárlókat a jelenlegi ajánlatoknál.

Ez persze csak pletyka, kopite7kimi viszont a múltban már többször is bizonyította, hogy nem a levegőbe beszél, így érdemes figyelemmel kísérni, hogy lesznek-e új fejlemények a témában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.