Hirdetés

Az NVIDIA frissíti a GeForce GTX 1070-et



|

A jól értesült források szerint le akarja mosni a pályáról az AMD Radeon RX Vega 56-ot az NVIDIA.

Hirdetés

"Jól értesült források szerint" az NVIDIA jelenleg is a GeForce GTX 1070 új kiadásán dolgozik. A frissített modell teljesítményben a jelenlegi GTX 1070 és a 11 Gbps-os GTX 1080 között helyezkedik majd el, és akár teljes egészében le is válthatja a mostani modellt. 

Hirdetés

Az új videokártya a GP104-es lapkára építene, több CUDA maggal (elvileg 2048-cal), gyorsabb memóriával. Itt 9 Gbps-os GDDR5-ös vagy 10 Gbps-os GDDR5X memóriáról lehet szó. A GPU órajelét is növelnék. 

Az NVIDIA egyértelműen az AMD Radeon RX Vega 56-ot szeretné eltakarítani a térképről, ráadásul alacsonyabb fogyasztás mellett. 

A frissített GTX 1070 érkezése azért is lehet indokolt, mert a 11 Gbps-os GDDR5X memóriával szerelt, frissített GTX 1080 nagyobbra nyitotta a két kártya között a szakadékot. A tippek szerint az új GTX 1070 az eredeti GTX 1080 teljesítményének 90 százalékát adhatja. 

Egyelőre nehéz lenne megmondani, hogy milyen néven jön majd az új GTX 1070, de az AMD-vel folytatott harcot figyelembe véve nem kizárt a GeForce GTX 1070 Ti elnevezés sem. Elvileg még karácsony előtt befut az új grafikus vezérlő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.