Hirdetés

Az Nvidia idő előtt megerősítette a GeForce RTX 4070 Ti specifikációját



|

Immáron biztos, hogy nagyon ismerős lesz a közelgő videokártya hardvere.

Hirdetés

Az Ada Lovelace-architektúrára épülő GeForce RTX 40-es videokártyák idei rajtja egy bohózatba illő fejezetet is hozott, hiszen a közönség olyan rosszul fogadta az eredetileg leleplezett három hardver egyikét, hogy a gyártó Nvidia jobbnak látta lefújni a megjelenését.

Ez volt az RTX 4080 12 GB, melynek kapcsán hamar felröppentek a pletykák, hogy RTX 4070 Ti néven láthatjuk viszont, valamelyest olcsóbb áron. Mivel több forrás is erre utalt, nem nagy meglepetés, hogy végül tényleg így alakul a forgatókönyv.

Hirdetés

Az Nvidia weboldalán ugyanis rövid időre feltűnt az RTX 4070 Ti specifikációja, amely a megboldogult az RTX 4080 12 GB-tal hasonló képet mutat: 7670 CUDA-magot, 2,61 GHz-es boost órajelet és 12 GB GDDR6X memóriát kapunk. A rövid idő után törölt információkat a veterán szivárogtató, momomo_us csípte el és osztotta meg a Twitteren.

A teljesítmény-összehasonlító adatoknál az Nvidia azt írta, hogy az RTX 4070 Ti 80-260%-kal lesz gyorsabb az RTX 3080 12 GB-nál, ennél viszont beszédesebb az a néhány napja felbukkant benchmark, ami az előző generációs csúcsvas, az RTX 3090 Ti fölé lőtte be a közelgő Ada Lovelace-kártya erejét.

A várakozások szerint a zöldek a január 5. és 8. között esedékes CES 2023-on fogják hivatalosan is leleplezni a kártyát, így már néhány héten belül elkezdődhet az értékesítés. Az anyagiakat illetően a madarak 800 dolláros ajánlott fogyasztói árról csiripelnek, ami 100 dollárral lenne olcsóbb annál, mint amikor az Nvidia még RTX 4080 12 GB néven próbálta eladni ugyanezt a hardvert.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.