Hirdetés

Az NVIDIA is megerősítette: tényleg összeomlanak a GeForce RTX 30-szériás grafikus vezérlők



|

Az NVIDIA a hibák okait nem árulta el, de szerintük nem feltétlenül a kondenzátorokkal van baj - kiadtak egy driverfrissítést is.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy gond van egyes GeForce RTX 30-szériás videokártyákkal, és sajnos nem a komoly készlethiányokról van szó. Némely modellek ugyanis egyszerűen összeomlanak, minek hatására olykor kilép minden az Asztalra, vagy pedig fekete képernyő jelenik meg. A beszámolók terjedése után a partnergyártók sorra adták ki a közleményeiket, de az Igor's Lab volt az első, amely a gyenge minőségű kondenzátorokat okolta. Az EVGA ugyanígy tett, és kijelentette, hogy át kellett tervezni a kártyákat, egy konkrét típusú kondenzátor okozza a bajt. 

Hirdetés

Bár sok gyártó hasonló kijelentést tett, a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy jobb óvatosnak lenni, más is állhat a háttérben, és a hibák olyan kártyáknál is előjönnek, ahol több eltérő típusú kondenzátort vetett be egy gyártó. Többen jelezték, hogy az új Ampere kártyák rengeteget fogyasztanak, és a driverek sem túl kiforrottak még. Vagyis a gyenge kondenzátorok csak fokozzák az esélyét annak, hogy előjöjjenek a hibák, nem ezek felelősek a problémákért. Az Igor's Lab szerint pedig a gyártók nem is tesztelhetnek eleget, későn kapnak drivereket, és nem tudják osztályozni a GPU-kat a gyártási minőség szerint, hogy melyiket éri meg tuningolni, és melyiket nem. 

Azt továbbra sem tudni, hogy mennyire kiterjedtek ezek a gondok, de a panaszok mennyisége egyre csak nő. Az NVIDIA is kiadott nemrég egy rövid közleményt az ügyről, de részleteket és a hibák okait nem közölte. Mindössze annyit mondott, hogy a kondenzátorok elrendezése és konfigurációja nem feltétlenül utal a minőségre. Kiadtak továbbá egy drivert, ami fokozza a stabilitást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.