Hirdetés

Az Nvidiának beszólva indította az ünnepi szezont az AMD



|

Ismét az RTX 4090 leolvadó tápcsatlakozóján gúnyolódik a piros csapat.

Hirdetés

Két hatalmas pofont is adott magának az Nvidia a GeForce RTX 40-es széria videokártyáinak bemutatásával, hiszen nemcsak a gyenge ajánlatnak találtatott 12 GB-os RTX 4080-at kellett már a megjelenés előtt visszahívnia, de a csúcsragadozó RTX 4090 is kínos botrányba keveredett a leolvadó tápcsatlakozója miatt.

Habár a zöldek még mindig vizsgálják a kérdést, a független szakértők szerint a problémát az új 600W-os, PCIe Gen5 szabványú dugó okozza, amely bizonyos helyzetekben nem illeszkedik elég stabilan a foglalatába. Az AMD a saját újdonságai, a Radeon RX 7900 XTX és az RX 7900 XT leleplezésekor nem is mulasztott el odaszúrni a riválisnak: a cég egyik fejese megjegyezte, hogy náluk nem szükséges új adapter a generációváltáshoz, mivel ők kitartottak a jól bevált 2x8-pines megoldásuk mellett.  

Hirdetés

Most pedig Sasa Marinkovic, a pirosak gaming marketingért felelős főnöke üti tovább a vasat, aki ezúttal a szebb napokat is megélt Twitteren vitte be a legújabb gyomrost. Marinkovic ugyan csak annyit írt, hogy mindenki vigyázzon magára az ünnepi szezonban, a szöveg mellé azonban egy képet is fűzött az RX 7900-széria tápcsatlakozójáról, félreérthetetlenné téve, hogy elsősorban az "olvadékony" RTX 4090 felhasználói miatt aggódik.

Mindenki döntse el maga, hogy övön aluli-e a poén, az viszont az Nvidia számára biztatónak tűnik, hogy az RTX 40-es generáció másik képviselője, a héten megjelent RTX 4080 16 GB kapcsán egyelőre nem érkeztek hasonló esetekről szóló jelentések. Ennek oka vélhetően az, hogy a második legerősebb modell fogyasztását "csak" 320 W-ra taksálja a gyártó, s ezért más adaptert alkalmaz hozzá, mint a 450 W-os zászlóshajó esetében.

Az Nvidia egyébként nemrég végre elárulta, hogy mikor mutatja be az új generáció olcsóbb képviselőit, amiről ide kattintva olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.