Hirdetés

Az RTX 4090 az első Lovelace kártya, amelyik feltűnt a Steam hardverfelmérésében



|

Bár az RTX 4060 és 4050 még nem elérhetők, az RTX 4090 megjelenése így is minimum meglepő.

Hirdetés

A Steam folyamatosan ellát minket mindenféle érdekes statisztikával azzal kapcsolatban, hogy milyen hardvert használnak a platform játékosai. A múlt havi eredményekhez képest szembetűnő, hogy a laptopokba szerelt RTX 3060-at használók száma erősen megugrott, 0,44%-kal többen vannak, mint egy hónappal korábban, azonban nem ez a legnagyobb meglepetése a legfrissebb felmérésnek.

Az már inkább csodálkozásra ad okot, hogy az RTX 4090 lett az első Ada Lovelace kártya, ami megjelent a Steam GPU-s listáján.

Hirdetés

Az RTX 40-es széria csúcsmodellje jelenleg 0,24%-os részesedéssel bír, amivel már most lenyomta a Radeon RX 6900 XT-t, az RX 6800 XT-t és az RX 6500 XT-t is. Az eredményeknek biztosan nagyon örül az Nvidia, hiszen a jelek szerint még ebben az elszállt gazdasági helyzetben is viszonylag jól fogynak a bődületesen drága videokártyák.

A január az Ampere kártyáknak is jó időszak volt, több lett ugyanis az RTX 3050-, az RTX 3060 Ti- és az RTX 3090-felhasználó is. Az AMD legjobban teljesítő modellje az RX 6700 XT, ami 0,06%-kal tudott erősödni, a pirosak videokártyái azonban még mindig a lista alsóbb házát népesítik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.