Hirdetés

Az RX 6500 XT megjelenése előtti pillanatokban vonta vissza az AMD, hogy a 4GB VRAM már nem elég a játékokhoz



|

Eszükbe jutott a korábbi nyilatkozatuk, gyorsan cselekedtek, mielőtt elérhetővé válik 4 GB-os kártyájuk.

Hirdetés

Ma megjelentek az AMD Radeon RX 6500 XT első tesztjei, és ahogy az várható volt, a szakma nincs túl jó véleménnyel a belépő szintűnek szánt, de valójában inkább gyenge és elavult kártyáról. Az is beszédes, hogy az AMD nem minden neves oldalnak küldött belőle, holott volt, aki 15 éve mindenből kapott tesztpéldányt.

Külön érdekesség, hogy amikor az AMD Radeon RX 5500 XT 2020 első felében piacra került, a marketingesek azzal promózták, hogy a 4GB VRAM már kevés, a 6GB, vagy még inkább a 8GB az új minimum, és büszkén hirdették, hogy az RX 570, az RX 580, az RX 590 és az RX 5000-es széria mind-mind kielégítő teljesítményt nyújt 1080p mellett.

Hirdetés

Ez a poszt ma eltűnt, mint azt a Videocardz kiszúrta. Az időzítés az AMD Radeon RX 6500 XT megjelenése miatt érdekes, ahogy az is, miért nem jutott előbb eszébe az illetékeseknek, hogy legalább a különleges helyzetre hivatkozva visszavonhatnák a blogposztot, és kidomboríthatnák, miért, mire jó mégis a 4GB.

A kártya egyébként a H.264/H.265 kódolást és az AV1 dekódolást sem támogatja, kb. 5,77 TFLOPs teljesítményre képes, papíron 199 dollárba kerül, de az ASUS TUF változat 359,99-ért, a PowerColor gyártmánya 279,99-ért szerepel az amerikai Newegg kínálatában - és nyilván nem is kaphatók épp sem ezek, sem a 199,99 dollárért kínált többi verzió.

Arról, hogy miért tűnt első ránézésre is rettenetesnek a kártya, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.