Hirdetés

Befutott az ASUS ROG Ally olcsóbb variánsa



|

Akár kevesebb pénzből is megúszhatja a vásárlást, aki az ASUS handheldjével szemezget.

Hirdetés

A Steam Deck sikerét megirigyelve az ASUS még tavasszal állt elő a Republic of Gamers márka szárnyai alatt piacra dobott Ally kézikonzollal, amely magasabb felbontást és az AMD Z1 Extreme SoC révén nagyobb teljesítményt is kínál a Valve masinájánál.

A tajvani gyártó már az idehaza 319 ezer forintért forgalmazott gép bejelentésekor elárulta, hogy idővel egy olcsóbb kiadást is kapunk a normál Z1 processzorral, ami végül pont akkor érkezett meg, amikor a Steam Deck egy jelentős leárazással kínálja magát.

Hirdetés

A processzortól eltekintve az ASUS ROG Ally Z1 teljesen megegyezik az eddig kapható variánssal, cserébe viszont a CPU jóval szerényebb az Extreme-kiadásnál. Az Ryzen Z1 Extreme 8 processzormagot és 12 RDNA3-as GPU-magot kínál, míg a Ryzen Z1-ben 6 CPU-maggal és 4 RDNA 3-as GPU-maggal kell beérnie a vásárlónak. A független tesztek alapján az új erőforrás nagyjából 30%-kal gyengébb az Extreme-nél.

A jó hír viszont, hogy mindkét hardver támogatja az olyan teljesítményjavító felskálázási technológiákat, mint az AMD FSR (Fidelity FX) és az RSR ((Radeon Super Resolution), illetve az olcsóbb kiadásban is maradt a 16 GB LPDDR5-ös memória és az 512 GB-os tárhely. Mindezért az ASUS kerek 100 dollárt enged el az árból, vagyis 600 dollárt kér a Windows 11-es PC-kézikonzol hibridért.

Forintra ezt egyelőre csak a nyers árfolyam segítségével lehet lefordítani (215 ezer forint), mivel a ROG Ally Z1 továbbra sem tűnt fel az ASUS hazai webshopjában, és egyelőre nincs is információnk arról, hogy mikor indulhat el a hivatalos magyarországi forgalmazás. Hogy mi milyen benyomásokat szereztünk a ROG Ally izmosabb kiadásával, azt az alábbi videóban meséltük el:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.