Hirdetés

Brutális árcédulákkal bukkant fel a GeForce RTX 4090 néhány viszonteladónál



|

Ijesztő árak szivárogtak ki a hivatalos bemutató előtt.

Hirdetés

A cégvezető Jensen Huang közlése alapján az Nvidia a szeptember 19. és 22. között esedékes GPU Technology Conference-en fog többet elárulni az új generációs videókártyáiról, a Lovelace kódnéven emlegetett GeForce RTX 40-es szériáról.

Miközben a zöldek már a Twitteren promózzák a ProjectBeyond néven jelentkező műsort, a szivárogtatók is csúcsra járatták a tevékenységüket, és sorban érkeznek a híresztelések az új GeForce-ok kapcsán. Most éppen a csúcsmodell RTX 4090 állítólagos ára a téma, miután néhány viszonteladó idő előtt listázta a fenevadat.

Hirdetés

Elsőként a Wccftech számolt be róla, hogy a Gigabyte-gyártmányú RTX 4090-esek két ausztrál és egy vietnami bolt webshopjában bukkantak fel. Egész pontosan az RTX 4090 Windforce 3X-, a Gaming OC- és az Aorus Master-variánsokról van szó, amelyek a gyorsan bekövetkezett törlés előtt 2900-3100 USA-dollárnyi ausztrál dollárért, vagyis átszámolva 1,1-1,2 millió forint körüli árakon szerepeltek a kínálatban.

Ez még a GPU-hiány éveiben megedződött szemmel nézve is iszonyú drága, de fontos leszögezni, hogy az Nvidia egyelőre nem osztotta meg a GeForce RTX 40-es generáció ajánlott fogyasztói árát, így könnyen lehet, hogy a szivárgásban érintett kereskedők csak vaktában lövöldöztek a számokkal.

A teljes képet tekintve persze valószínű, hogy a Lovelace-generáció indulásakor ígyis-úgyis komoly felárat kell majd fizetnie annak, aki le akar csapni a korai készletekre, hiszen vélhetően hatalmas lesz a kereslet a szűkösnek ígérkező kínálatra. Az Nvidia fejese mindenesetre szeptember 20.-án tartja a ProjectBeyond-előadást, így napokon belül többet is megtudhatu az RTX 4090-ről, melynek kapcsán az RTX 3090-et kétszeresen felülmúló teljesítményről szólnak a pletykák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.