Hirdetés

Brutális teljesítményt hozhat a GeForce RTX 4090



|

Egy friss szivárgás az egekbe tolta az elvárásokat az Nvidia új csúcskártyája kapcsán.

Hirdetés

A vásárlók még csak most kezdik emésztgetni, hogy a kriptopiac letérdelésével valamelyest olcsóbbá váltak az utóbbi években megjelent videokártyák, a pletykavonaton azonban nincs fék, és ipari mennyiségben érkeznek a szivárogtatások az Nvidia és az AMD idén érkező új generációs vasairól.

Az egyik legtöbbet boncolgatott modell a GeForce-széria következő királya, az RTX 4090, melynek már a hűtésrendszeréről, a memóriájáról és a fogyasztásáról is olvashattunk ki tudja, mennyire hiteles szóbeszédeket. Ezúttal pedig a zászlóshajó teljesítményről szolgált egy merész jóslattal az egyik legszorgosabb hardveres szivárogtató, kopite7kimi.

Hirdetés

A leaker még májusban szavaztatta meg a twitteres követőit, hogy vajon hány TFLOP-os teljesítményt nyújt majd a 4090-et hajtó AD102-400-as GPU, a győztes pedig a 100 lett, majd ő maga is megerősítette, hogy erre az értékre tippel. Egy későbbi magyarázatában azt írta, hogy ezt a 2,8 GHz-es órajelnek köszönheti majd a kártya, nemrég pedig még ennél is feljebb srófolta a várakozásokat. Egy újabb posztban ugyanis kopite7kimi már azt fejtegette,  hogy "sokkal magasabb" frekvenciára számíthatunk.

Mondanunk sem kell, hogy ha az Nvidia tényleg meglépi ezt, akkor a GeForce RTX 4090 fogyasztása láttán felsírnak majd a környezetvédők, ám az sem lenne meglepő, ha a szivárogtató egyszerűen túl sokat várna az RTX 4090-től, és végül egy visszafogottabb kártyát szállítanának a zöldek. Ami pedig a többi modellt illeti, az RTX 4080-tól 50 TFLOP-os, a 4070-től pedig 30 TFLOP-os teljesítményről szólnak a pletykák.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.