Hirdetés

Brutálisan erős lehet a GeForce RTX 4070 Ti variánsa



|

A kiszivárgott adatok szerint a játékteljesítmény az aktuális csúcsmodell, az RTX3090 Ti szintjén lesz.

Hirdetés

A nyári szünet az idei évben is leginkább azzal telik, hogy megpróbáljuk feldolgozni és a helyükön kezelni a nagy várakozással övezett hardvergenerációkkal kapcsolatos híreket. Ahogy azt megszokhattuk, az üzleti szempontból értékesebb őszi szezonra várhatók a hivatalos bejelentések, de már most egyre több, olykor megdöbbentő paraméter vagy teljesítményadat lát napvilágot.

A legfrissebb híradás (vagyis Twitter-poszt szerint) az Nvidia várhatóan felső-középkategóriába pozícionált RTX 4070 Ti modelljéről érkezett, ami nemes egyszerűséggel az RTX 3090 Ti ellenfelévé fog előlépni. Legalábbis az előzetes adatok ezt jelzik előre, a kérdéses típus ugyanis az AD104 kódjelű GPU teljesértékű verzióját kapja meg, amiben 7680 végrehajtóegység lesz aktív.

Hirdetés

Ez így önmagában nem "nagy szám", hiszen az RTX 3090-esek 10 ezer feletti magszámmal rendelkeznek, viszont a TSMC 4N gyártástechnológiájának köszönhetően a 4070 Ti üzemfrekvenciája valahol 2-3 GHz között várható. A GPU számítási teljesítménye ezáltal a legerősebb "Ampere" szintjére érkezik meg, az architektúrát érintő fejlesztésekkel együtt (pl. 48 MB L2-gyorsítótár) pedig egy-két esetben meg is haladja azt.

Nem lesz ennyire durva az RTX 4070 Ti kinézete, de a 3D-s teljesítmény sokak számára hozhatja el a csúcskategóriás érzést.

A gyors és magas órajelen üzemelő grafikus lapka mellé ultragyors memóriákat terveznek, a Ti kiadás 21 Gbps sebességű GDDR6X memóriamodulokkal szállhat harcba. A 12 GB-nyi VRAM-kapacitással bátran be lehet majd lépni a 4K Gaming világába, és bár most még szinte semmit sem lehet tudni a ray-tracing teljesítményről, minden bizonnyal ezen a ponton is nagymértékű fejlődés várható.

Hogy mindez milyen áron valósulhat meg? Nos, ezt még nem tudni, de a 400 W körüli TGP-fogyasztás miatt nem árthat felkészíteni a tápegységeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.