Hirdetés

Csendben lebutították a Steam Deck hardverét



|

A háromból két modellt érint a módosítás, ami valószínűleg a gyártás meggyorsítását szolgálhatja.

Hirdetés

A Valve a héten kürtölte világgá, hogy sikerült felgyorsítania a hosszas várólistával értékesített Steam Deck gyártását, így a következő hónapokban már több mint kétszer annyi példányt szállítanak a hordozható PC-konzol hibridből, mint a februári megjelenés óta.

A hír kapcsán sokan megörülhettek, hogy hamarabb hozzájuthatnak a jelenleg október utáni szállítással rendelhető termékhez, a jelek szerint azonban nincs ingyen menet a dodzsemen, a termelés felpörgetése egy komoly kompromisszummal járt a gyártó részéről.

Hirdetés

Elsőként a német hardwareLUXX szúrta ki, hogy a Valve csendben lebutította a 256 GB-os és az 512 GB-os tárhelykapacitású Steam Deckek SSD-jét. Ezekben korábban PCIe Gen 3 x4 NVME tároló teljesített szolgálatot, a frissített termékleírás szerint viszont egyes példányokba már kb. feleakkora írási és olvasási sebességet biztosító Gen 3 x2-es egységeket szerelnek.

Forrás: hardvareLUXX

A Valve-nél érezhették, hogy ez kiverheti a biztosítékot, mert az adatokhoz egy rövid magyarázatot is fűztek arról, hogy a tesztjeik alapján nem okoz teljesítményromlást a játékokban az lassabb SSD használata. A magyar oldalon azonban hiába keressük ezt, nálunk továbbra is a  Gen 3 x4-es tárhellyel szerepelnek a drágább Steam Deckek. Az alapmodellt nem érinti a downgrade, mivel az egy 64 GB-os eMMC (PCIe Gen 3 x4) kártyával érkezik.

A hardwareLUXX ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az Internet Archive adatbázisa szerint ez a változtatás már május 28-án megtörtént, azóta viszont még a német termékoldalon sem sikerült feltüntetni. Az egyelőre nem tiszta, hogy ez puszta hanyagság, avagy csak az amerikai piacra küldik-e a lebutított modelleket, még ha az utóbbira elenyésző is az esély.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.