Hirdetés

Csupa hasznos funkciót hozott a Steam Deck új frissítése



|

A zárolt képernyő és a korlátlan fps mellett a korábban csak bétaként elérhető Windows 11-támogatás is véglegessé vált a Steam Deck szoftverében.

Hirdetés

Sokan kiemelték a Steam Deck korai tesztjeiben, hogy a Valve-nek komoly lehetőségei lesznek az eszköz továbbfejlesztésére a hardveres komponensek kicserélése nélkül is, pusztán a szoftver bővítésével. Egyelőre úgy tűnik, a gyártó él is a lehetőséggel, és így közvetve többek között a ray tracing engedélyezését is lehetővé tette a kézben fogható gamer-PC-n. A minap egy újabb frissítés jelent meg, amely inkább kényelmi funkciókat hozott, de a teljesítményhez kapcsolódó újításokat is fel tud mutatni.

A modern okostelefonokhoz hasonlóan a Steam Deck is kapott egy képernyőzárat, aminek a megjelenését az eszköz felébresztése, bootolása, vagy az asztali módba kapcsolása esetére állíthatjuk be, ekkor pedig csak a PIN-kód beütését követően nyílik meg az apró gamer-PC.

Hirdetés

A Valve frissítette az achievementekről szóló oldalak megjelenítését, hogy jobban áttekinthetők legyenek, 21 új nyelv billentyűzetének a támogatását is beépítette, illetve többek között összevonta a kimenő és bejövő barátfelkérések oldalait. Sok más apróság mellett a töltési élményen is sikerült csiszolni, mostantól egy üzenet jelzi, ha a Steam Deckhez csatlakoztatott áramforrás nem felel meg az eszköz igényeinek, a töltést jelző LED pedig elhalványul nem sokkal az áramfelvétel megkezdése után, hogy sötétben ne legyen olyan zavaró.

Továbbá mostantól nemcsak béta állapotban, hanem stabil verzió  részeként is elérhető Steam Decken a Windows 11 az fTMP-támogatás véglegesítésével, de a jobb teljesítményre vágyó gamereknek továbbra is a SteamOS használata ajánlott. A friss verziót pedig azért is érdemes telepíteni, mert az új firmware-rel üresjáratok és alacsony igénybevétel mellett energiatakarékosabban működik a Deck. De ha igazán ki szeretnénk használni a hardver képességeit, akár feloldhatjuk a frame rate-korlátot is a rendszerben. De ezek mellett sok más javítás és apró finomhangolás kapott helyett a Valve által kiadott szoftverfrissítésben, ezekről a hivatalos oldalukon olvashattok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.