Hirdetés

Döbbenet: AMD grafikát kapott az új Intel chip



|

Eddig hihetetlennek tűnt, de most valóság lett: az Intel Core H szériás processzorok integrált Radeon grafikus vezérlőt kapnak.

Hirdetés

Sokat fejlődött az elmúlt évek során az Intel integrált grafikus technológiája, és már a 4K-s videók megtekintését, több monitor használatát, illetve a PC-s játékot is lehetővé tette. Az Intel azonban tisztában van vele, hogy sokan szeretnének olyan teljesítményt egy laptopban, amely nem csak nagy, de diszkrét AMD vagy NVIDIA videokártya egészíti ki. 

Hirdetés

Az Intel legújabb processzorai a Core H szériát erősítik majd, és olyan különlegességet kínálnak, amelyet eddig kevesen hittek volna el. Az új processzorok integrált AMD Radeon grafikával érkeznek, már 2018 első negyedévében. 

Bár az Intel a Radeon grafikára továbbra is diszkrét vezérlésként utal, valójában a többchipes modulok adta lehetőségeket aknázza ki, vagyis a processzorral egyben lesz a GPU. A jövőbeli laptopok így még kompaktabbak lehetnek, elvégre egy ilyen chip kevesebb helyet foglal el, és persze kevesebbet is fogyaszt. 

Az AMD részben egyedi grafikus processzorral szolgálja ki az Intelt, és diszkrét videokártyához hasonló teljesítményt garantál majd a játékokban, képek és videók szerkesztésekor és az egyéb feladatokban. Ezek lesznek továbbá az első olyan mobilprocesszorok, amelyek már HBM2 memóriát kapnak. 

Az igazán nagy dömpingre minden bizonnyal a 2018-es CES-en számíthatunk, januárban. 

Ezzel a korábban elképzelhetetlennek hitt lépéssel az AMD már nem csak Xbox és PlayStation konzolokba kínál egyedi chipeket. A mostani együttműködés egyébként mindkét félnek hasznos, hiszen megszorongathatják az NVIDIA-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.