Hirdetés

Döbbenetesen erős és drága az új NVIDIA TITAN V



|

Az NVIDIA szerint a 2999 dolláros szörnyeteg a legerősebb PC-s GPU, amit valaha megalkottak.

Hirdetés

Az NVIDIA nagy meglepetést okozva bemutatta a legújabb csúcskártyáját, amellyel persze megint rekordot döntött: az állítása szerint az új TITAN V a valaha megalkotott legerősebb PC-s GPU. Ez ráadásul az első olyan, fogyasztóknak szánt grafikus vezérlő, ami már az új Volta architektúrára épít. 

Hirdetés

A TITAN V vételára 2999 dollár, és igazából a mesterséges intelligenciára, valamint a tudományos szimulációk feldolgozására koncentrál. 

A GV100 grafikus processzor (ami a gyártó Tesla V100-ban is van) egy többchipes modul, maga a kártya pedig 12 GB HBM2 memóriát kínál, 3072 bites memóriabusszal. 

12 nm-es FinFET+ technológiával készül a TSMC-nél, és összesen 5120 CUDA-magot, valamint 640 Tensor-magot kínál a GV100-as lapka, amit 80 streaming multiprocesszor és 6 GPC, 320 TMU jellemez. 

A GPU maga 1200 MHz-en ketyeg, de boost mellett 1455 MHz-re is emelkedhet az órajele. A HBM2 memóriáé 850 MHz, ami 652,8 GB per másodperces memória-sávszélességet jelent. A kártya az energiát egy 6- és egy 8-tűs PCIe csatlakozóból kapja. 

Kimenetek tekintetében három DisplayPort és egy HDMI akad. 

Bár a videokártyát drága gyártani, sokan gyanították, hogy a fogyasztói piacra szánt, 2000 dolláros Intel processzorok után méregdrága grafikus vezérlők is lesznek, értelemszerűen kellő árréssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.