Hirdetés

Drágább lehet a vártnál a 11. generációs Intel Core i7 és i9 processzor



|

Egyes kereskedők nem bírják kivárni a két hét múlva esedékes hivatalos bemutatót, és már előrendeléseket vesznek fel az új CPU-kra.

Hirdetés

Az Intel egyik nagy esélye lehet idén a Cypress Cove magokra épülő 11. generációs Rocket Lake-S asztali processzorcsalád. Az előzetes teszteredmények egyelőre vegyes képet festenek az újdonságokról, az i7-es és i9-es csúcsmodellek is leginkább egymagos teljesítményben tudják felvenni a versenyt az AMD Ryzen 7 és 9 processzoraival.

A nagy kérdés tehát továbbra is az, hogy képes lesz-e az Intel visszavenni a "világ legjobb gaming CPU-ja" címet az AMD-től, ez ugyanis kulcsfontosságú üzenet a játékos közösség számára. Legalábbis a két vállalat e mondat használatát tekinti mérvadónak, a közösség viszont inkább a teljes képet szeretné látni a platform kiépítésének teljes költségével együtt.

Hirdetés

Most pedig pont erről lesz szó, bizonytalan eredetű teszteredmények helyett jelenleg az Intel Core i7-11700k és az i9-11900k várható árazásáról kering többféle pletyka. Több német és amerikai webshopban is felbukkantak ezek a modellek, és egyelőre nincs túl jó hírünk azok számára, akik erre a platformra váltanának. Bár a hivatalos megjelenés előtt a kereskedői hozzáállás igen extrémmé tud válni az árcédulák meghatározását illetően, kifejezetten egyenletesnek tűnik az előzetes helyzet a két csúcsmodellért kifizethető összegek láttán.

Az i9-es modell jelen állás szerint az akár 600 eurós szintet is elérheti, az i7-es változatért cserébe pedig akár 500 eurót is elkérhetnek. Ez pedig igen komoly különbség a 10. generációs példányokhoz képest, ha pedig a magyarországi helyzetet nézzük, akkor akár érdemes is lehet kivárni, amíg picit normalizálódik a piaci start miatti hisztéria.

Az Intel szerint le fogják győzni a Ryzen 9-es csúcsmodellt.

Az Intel Core i9-10900K dobozos verziója jelenleg 180-200 ezer forint körül kapható, ehhez képest 50-80 ezer forinttal kerülne többe a 11. generációs "K" variáns. Az i7 esetében az árkülönbség még nagyobb lehet, ami komoly akadályként tornyosul a platformváltás előtt. Gyorsan hozzátesszük, hogy a Rocket Lake-S kapcsán jelenleg nem hivatalos árakról van szó, ám attól tartunk, hogy a startot követő 2-3 hónapban nem ez a platform lesz a legkelendőbb és legjobb ajánlat a piacon. Sokkal inkább érdemesebb lesz a 10. generációs készletből válogatni, ha valaki feltétlenül most akar új PC-t építeni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.