Hirdetés

Egész Európára kihat a videokártya-hiány



|

Az egyik legnagyobb német kereskedő még legalább három hónapig komoly készlethiányra számít.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy megállíthatatlan lavina indult el a bányászőrülettel, némi profit reményében rengetegen tankoltak fel videokártyából. A Bitcoin és az Ethereum iránti lelkesedés olyan méreteket öltött, hogy a két digitális pénz bányászatára közel annyi energia megy el, mint amennyit egész Magyarország egy év alatt elhasznál. Ez sokak szerint pedig egyfajta problémát jelent az emberiségnek. 

Hirdetés

Az AMD és az NVIDIA nem tudja csillapítani a bányászok étvágyát. Emiatt egyre több helyen közel lehetetlen komolyabb teljesítményű videokártyához jutni. 

Németország egyik legnagyobb kereskedője, a MindFactory azt jelentette, hogy még legalább három hónapig komoly készlethiányra számít, csak azután érkezhetnek új grafikus kártyák. 

A videokártyákat egyébként már rég berendelték, de a digitális pénz bányászata miatt annyira nagy a kereslet, hogy a gyártók nem tudnak kiszállítási időt mondani. Egyelőre annyi biztos, hogy legalább három hónapig tart még a jelenlegi helyzet, vagy súlyosabb is lehet - nem csak Németországban, egész Európában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.