Hirdetés

Egész évben hiány lesz a GeForce RTX 3080 és RTX 3090 kártyákból



|

Az NVIDIA ügyvezetője árulta el ezt a sajnálatos hírt, és azt is bevallotta, hogy egyszerűen nem készültek fel ekkora keresletre.

Hirdetés

Nincs könnyű helyzetben az, aki GeForce RTX 3080 vagy RTX 3090 videokártya vásárlására szánja el magát, ezekből ugyanis nagyon nehéz szerezni. Az NVIDIA ügyvezetője, Jensen Huang pedig nemrég elismerte: nagyon meglepte őket ez a hatalmas kereslet, és 2020-ban végig készlethiányra lehet számítani ezekből a grafikus vezérlőkből. Ráadásul az óriás arra számít, hogy az eddigi hatalmas kereslet még tovább emelkedik az ünnepi szezon közeledtével. 

A GeForce RTX 3080 az első Ampere-alapú kártya volt a fogyasztói piacon, és az NVIDIA már többször elnézést kért a vásárlóktól, amiért a készletek szinte azonnal kifogytak.

Hirdetés

 Az RTX 3090 előrendelései előtt újfent elnézést kértek, mert tudták, hogy nem bírják majd tartani a vásárlók tempóját. Az RTX 3070-et már eleve el is halasztották egy kicsit, hogy valamivel nagyobb készletekkel várhassák a rohamot. 

Arra azért felhívta a figyelmet az NVIDIA, hogy igazából nem konkrétan a grafikus vezérlők készleteivel van probléma, kártyából van elég. A kereslet lett olyan hatalmas, hogy nem tudják tartani vele a lépést. A következő hetekben igyekeznek még több modellt gyártani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.