Hirdetés

Egy darabig még biztosan nem lesz RTX 4090Ti, leolvadtak a tesztpéldányok



|

A kiszivárgott információk szerint az Nvidia készülő szörnyét egyelőre nem tudták megzabolázni, a tápegységeket is tönkrevágta.

Hirdetés

A napokban megérkeztek az első tesztek az RTX 4090 kapcsán, a szakma pedig alapvetően elégedetten bólogat, hogy ezt bizony odarakták a zöldek, az új csúcskártya tényleg hatalmas teljesítménybeli ugrást jelent az előző generációhoz képest. Magyarországra egyelőre csak mutatóba érkezett néhány darab, de amint a tesztlaborunkban górcső alá tudunk venni egyet, természetesen mi is közelebbi vizsgálatokba kezdünk majd.

Sokan persze már most azon kattognak, hogy ha ekkorát megy az RTX 4090, vajon mire lehet képes a 4090Ti, erre a kérdésre azonban a jelek szerint még sokáig nem fogunk választ kapni. Minden bizonnyal hihetetlenül erős lesz a kártya, a kiszivárgott infók alapján azonban már-már túl erős.

Hirdetés

A Moore's Law is Dead csatorna által nyilvánosságra hozott infók szerint nem 1000 W-os kártyákról van szó, mint ahogy bizonyos pletykákban hallottuk, de bizony voltak a tesztlaborban 6-700 wattos szörnyek, amik levágták a megszakítókat, megolvasztották a tápegységeket, és néha még saját magukat is.

A szóban forgó kártya állítólag 4 helyet foglalt el a gépházban és két 16-pines csatlakozója volt. Egy akkora monstrumról beszélünk, hogy a mérnökök állítólag nem a kártyát szerelték be az alaplapba, hanem az alaplapot ültették rá a videokártyára. A technikai problémák miatt azonban az egész projektet visszaküldték a tervezőasztalra, így nagyon kicsi az esély rá, hogy a következő hónapok során bármit is leleplezne az Nvidia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.