Hirdetés

Egy év használat után, látszólag minden ok nélkül leolvadt egy RTX 4090, és nem egyedi esetről van szó



|

Ilyen körülmények között az ok aligha lehet egy törött kábel vagy rossz csatlakozó.

Hirdetés

Tavaly ősszel debütált az Nvidia legerősebb szörnye, ami rengetegszer találta magát a híroldalak és fórumok tetején, de nem feltétlen úgy, ahogy a zöldek szerették volna. Több tucat beszámoló érkezett RTX 4090 tulajdonosoktól, akik szomorúan tapasztalták, hogy az új tápcsatlakozó egyszerűen beleolvadt a milliós hardverükbe.

Az Nvidia persze ahol csak tudta, hárította a felelősséget. A vállalat egyes esetekben felhasználói hibát és felelősséget kiáltott, mert állítólag a csatlakozók nem voltak megfelelően bedugva, míg máskor a partnerek által bénán megtervezett és összerakott kábelekben keresete a hibát. Az elmúlt hónapokban kevesebb ilyen hírrel találkoztunk, de a szervizekbe egyre több ilyen GPU-t visznek be, látszólag ugyanazzal a hibával.

Hirdetés

Egy felhasználó Redditen számolt be arról, hogy a kártyája játék közben egyszer csak megadta magát, a PC crashelt, ő pedig égett műanyag szagát érezte a gépházból.  Az 1000 W-os tápra dugott ASUS TUF RTX 4090 egyébként alulfeszelt állapotban dolgozott. Az nem derült ki a történetből, hogy ATX 3.0-s táp volt-e a felhasználó gépében, mindenesetre az ASUS-nál nem próbálták szőnyeg alá söpörni a dolgot, hanem felajánlották, hogy megtérítik a hardver árát, vagy küldenek helyette egy másik RTX 4090-et, ráadásul TUF helyett STRIX modellt.

Mivel a kártya egy teljes évig hibátlanul működött, a meghibásodást aligha okozhatta egy rosszul bedugott csatlakozó, hiszen akkor már jóval korábban leolvadt volna. A Northridge FIX csatorna beszámolója szerint is egyre több ilyen hiba üti fel a fejét, hozzájuk is több kártyát hoztak be szomorú tulajdonosok. Sokak szerint egyébként ha egy 1 mm-es eltérés már ilyen problémákhoz vezethet, azt nem lehet a felhasználókra kenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.