Hirdetés

Egy hacker azt állítja, hogy 50 ezer Kick felhasználó adataihoz fért hozzá



|

Az elkövető szerint óriási rés tátong a Twitch riválisának biztonsági rendszerén.

Hirdetés

Aki rendszeresen fogyaszt online streameket, annak jó eséllyel nem kell bemutatni a 2022 őszén elrajtolt Kick platformot, amely a Stake.com támogatásával az Amazon által birtokolt Twitch riválisaként lép fel, elsősorban lazább moderációval, valamint kedvezményesebb, 5%-os jutaléklevonással csábítva a nézőket és a tartalomkészítőket.

A videojátékos közvetítésekre kihegyezett platform az évek során több népszerű streamert is leigazolt magához xQc-től Adin Rosson át Amouranthig, most viszont egy adatvédelmi botrány szele legyintette meg a szolgáltatást.

Hirdetés

Egy Kick View Bot néven regisztrált hacker ugyanis a napokban több bejegyzést is megosztott az X felületén, amelyekben azt állítja, hogy masszív sebezhetőséget talált a Kick rendszerében, ezt kihasználva pedig 50 ezer e-mail cím, 50 ezer jelszó, 50 ezer lakcím és egyéb adatok kerültek a birtokába. Elmondása szerint a csomagban olyan sztárok adatai is szerepelnek, mint Eddie, xQc, Trainwreck, Fousey, Adin Ross és n3on, ő azonban nem akarja eladni vagy nyilvánosságra hozni az érzékeny információkat, a célja a puszta figyelemfelkeltés.

Csakhogy a Kick termékfelelőse egy saját poszttal reagált, amelyben azt írja, hogy nem tárolnak titkosítatlan jelszavakat, és hogy KVB állításai 100%-ban kitalációk. A hacker azóta sem szolgált bizonyítékkal, az e sorok írásakor legfrissebb, február 14-i bejegyzésben viszont már azzal fenyegetőzött, hogy mégis nyilvánosságra hozza az állítólagos adathalmazt, mivel a Kick a lejáratása mellett döntött ahelyett, hogy megoldaná a biztonsági problémát.

Egyelőre nincs jele annak, hogy KVB beváltotta volna a fenyegetést, így meglehet, hogy az üzemeltető valóban igazat mond, és továbbra is biztonságban vannak a felhasználók adatai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.