Hirdetés

Egy kellemetlenséget már biztosan tartogat az új PlayStation 5



|

Kötelező internetkapcsolat kell majd az átdolgozott konzol egyik alapfunkciójának működéséhez.

Hirdetés

A PlayStation 5 novemberben ünnepli a harmadik születésnapját, a Sony pedig ebből az alkalomból néhány hete leleplezte a konzol 30%-kal kisebb és 24%-kal könnyebb kiadását, amely az előzetes híreszteléseket beigazolva lecsatlakoztatható Ultra HD Blu-ray lemezolvasóval érkezik.

A megoldás kétségtelen előnye, hogy az optikai meghajtó nélküli csomagot választva így akár később is bővíthetjük a gépet, a jövő hónapban esedékes rajthoz közeledve azonban kiderült egy részlet az új konstrukció kapcsán, aminek nem mindenki fog örülni.

Hirdetés

Az egész azzal kezdődött, hogy a videojátékos hírekre szakosodott Charlieintel Twitter/X-fiók néhány fotót posztolt az új PlayStation 5 Call of Duty Modern Warfare III-as bundle-jéről, a doboz hátulján pedig kiszúrható egy felirat, mely szerint internetkapcsolat nélkül nem lehet majd párosítani a különálló lemezolvasót.

Alapesetben ez nem lenne probléma, hiszen aligha akad bárki is, aki internet híján vásárol PlayStation 5-öt, hosszabb távon viszont felveti a kérdést, hogy később is meg lehet-e majd oldani a csatlakozást, amikor már rég magunk mögött hagyjuk a 9. generációt, a PS5 pedig retro konzolnak fog számítani. Ebben az esetben ugyanis csak a Sony jóindulatán múlik majd, hogy a szerverei továbbra is elvégzik-e a hitelesítést.

Öröm az ürömben, hogy a jelek szerint az online párosításra csak az első csatlakoztatáskor van szükség, így ha egyszer átestünk a procedúrán, utána már internet nélkül is használhatjuk az optikai meghajtót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.