Hirdetés

Egy még meg sem jelent videokártyával sikerült átlépni a 4 GHz-es álomhatárt



|

A tuningőrültek hosszú ideje próbálták megdönteni a lehetetlennek tűnő rekordot.

Hirdetés

Miután az előző generációval még az is komoly sikernek számított, ha a 3 GHz-et sikerült elérni, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar a következő lépcsőfokra is sikerül majd felugrani a tuningolóknak, de az RTX 4090 rajtja után egyértelművé vált, hogy előbb vagy utóbb valaki átlép majd a bűvös 4000-et, amit korábban soha egyetlen GPU-val sem sikerült. 

Az elmúlt hónapokban többen is nagyon közel kerültek: júniusban egy 'CENS' nevű overclocker 3,93 GHz-et ért el, amit nem sokkal később 'splave' 3,945 GHz-e taszított le a trónról. CENS ezt követően "csak" 3,975 GHz-ig jutott, a rekordot végül a napokban splave állította be, akinek 4005 MHz-et sikerült kisajtolni egy ASUS ROG Matrix kártyából.

Hirdetés

A folyékony fémmel hűtött modellt a Computexen mutatta be az ASUS.

A gépben egy ASRock Aqua Z690-es alaplap, egy Intel Core i9-13900K processzor, valamint 32 GB G.Skill DDR5 memória teljesített szolgálatot. A gyári vízhűtéssel szerelt videokártya ára egyelőre nem ismert, de várhatóan az amerikai piacon is 2500 dollár környékén rajtol majd (az RTX 4090 ajánlott fogyasztói ára elvileg 1600 dollár volt a megjelenéskor).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.