Hirdetés

Egy rajongó házilag rakta össze Nintendo és a Sony 130 millió forintos konzolját



|

Ki mondta, hogy nem lehet otthon elkészíteni egy rendkívül ritka kísérleti konzolt?

Hirdetés

Idén decemberben lesz 30 éve, hogy a Sony színre lépett az első saját konzoljával, a CD-olvasót és a korához képest izmos hardvert kínáló PlayStationnel, amiért valósággal megőrültek a vásárlók, kikövezve az utat az azóta is piacvezető vállalat későbbi sikereinek. A rajongók közül sokaknak lehet ismert tény, hogy a konzolos piacon teljesen zöldfülűnek számító Sony eleinte a Nintendóval állt össze, amiből született is néhány prototípus, ám a partner visszakozása miatt végül megszakadt az együttműködés.

A cimborálásból hátramaradt rendkívül ritka, sosem forgalmazott Nintendo PlayStationök egy példánya 2020-ban 380 ezer dollárért (mai árfolyamon kb. 131 millió forint) cserélt gazdát, vagyis cseppet sem olcsó portéka, így végső soron nem csodáljuk, hogy valaki inkább fillérekből, magának rakta össze.

Hirdetés

A James Channel YouTube-csatorna videósa egy Super Nintendo Entertainment System (SNES) és egy első generációs PlayStation házasításával hozta össze a Nintendo - PS hibridet, ami a dizájnját tekintve ugyan nem kimondottan hasonlít az elárverezett dobozszerű prototípusra, a szellemiségében viszont abszolút megidézi azt, hiszen egy működőképes, lemezolvasóval ellátott Nintendo a végeredmény.

Ehhez rengeteg faragásra és ragasztásra volt szükség, ami fájdalmasan hathat a régi játékgépek szerelmeseinek, de egy ilyen különleges projekt kedvéért talán megbocsátható, hogy innentől kezdve eggyel kevesebb SNES és PlayStation hirdeti a békebeli idők dicsőségét. A házilag barkácsolt Nintendo PlayStation értékét nehéz megsaccolni, valószínűleg messze nem 380 ezer dollár, de könnyen megeshet, hogy valaki egyszer még többet fizetne érte, mint amennyibe a létrehozásáért feláldozott eredeti konzolok kerülnének.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.