Hirdetés

Egy routeren sikerült futásra bírni a GTA: Vice City-t



|

Két hacker szó szerint értelmezte a gaming routerek fogalmát.

Hirdetés

Ahogy a videojátékok szubkulturális jelenségből széles körben űzött hobbivá váltak, a piacot is ellepték az úgynevezett gamer kiegészítők, így ma már nemcsak játékosoknak szóló egereket, billentyűzeteket vagy székeket vásárolhatunk, hanem akár okostelefonokat, maszkot (!) vagy routereket is.

Az utóbbiak (jó esetben) csúcskategóriás tulajdonságokkal bíró hálózati eszközök, amiket még egy LED-világítással és egy exravagánsabb dizájnnal is feldobnak a gyártóik, hogy indokolják a jelentős árkülönbséget az azonos felszereltségű mezei routerekhez képest. Két hacker viszont megelégelte ezt, és úgy döntöttek, hogy elkészítik a világ első igazi gamer routerét.

Toble Miner és Manawyrm szótárában ez azt jelenti, hogy az eszköznek ténylegesen is futtatnia kell a játékokat, ehhez pedig a TL-WDR2900 v1-es routert nézték ki maguknak, amelyen a Rockstar Games 2002-ben megjelent klasszikus játékát, a Grand Theft Auto: Vice Cityt bírták működésre. A mutatványt az tette lehetővé, hogy a TL-WDR2900 v1 egy NXP által gyártott PowerPC processzoron alapul, 36 bites címtartománnyal és egész sok számítási kapacitással egy 2013-as útválasztóhoz képest.

Hirdetés

Ez azonban önmagában még messze nem volt elég, a párosnak ugyanis egy miniPCIe foglalatot is fel kellett szerelnie az alaplapra, amivel csatlakoztatni tudtak egy külső Radeon GPU-t, míg a szoftveres részt az OpenWRT-vel és egy 32-bites Debian Linux disztróval oldották meg. A buherálást sok-sok finomhangolás követte, mire a Vice City egy visszafejtett változata (ReVC) végül tényleg életre kelt a routeren.

Ahogy a videóból is látható, messze nem ez a legjobb összeállítás a Miami Vice és A sebhelyesarcú ihlette bűnözőszimulátor kipróbálására, a játék ugyanis helyenként meglehetősen darabosan fut és mintha az utcák is üresebbek lennének a szokásosnál, cserébe viszont egész szép a grafika és van egér + billentyűzet támogatás is.

Akit szívesen készítene magának egy igazi gamer routert, az a hackerek blogposztjában találja a folyamat részletes leírását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.