Hirdetés

Egy szivárgás szerint 6 különböző változatban jön a Gigabyte RX 6600 XT



|

Az AMD kártyáiról eddig nem hivatalos forrásból tudtuk meg a legtöbbet. Most a Gigabyte saját kártyái szivárogtak ki idő előtt.

Hirdetés

Előbb a specifikáció, nem sokkal később pedig fotók is kiszivárogtak májusban az AMD kövekező videokártyáiról, a cég partnerei pedig már gőzerővel dolgoznak a saját változataikon.

Ha hihetünk a legfrissebb pletykának, a Gigabyte rögtön 6 változattal is megpróbál a vásárlók kedvében járni. Ez persze csak megnehezíti majd a döntést.

Hirdetés

Ha hihetünk a kiszivárgó sajtóközleménynek, akkor RX 6600 XT Eagle, Eagle OC, Gaming, Gaming OC, Gamint PRO és Gaming OC PRO feliratokat találunk majd a dobozokon. Hogy ezek pontosan miben különböznek, az egyelőre nem derült ki, de valószínűleg brutális eltérés nem lesz a modellek között.

A Gigabyte RX 6600 XT modellekbe 8GB GDDR6 memória kerül, a hűtésért pedig a Windforce rendszer felel majd. Az új kártyák érdekessége, hogy a 6000-es szériában debütáló elődökkel ellentétben ezek a kártyák már a Navi 23 GPU-ra épülnek. Az AMD ezzel a modellel az RTX 3060-as kártyáknak akar konkurenciát állítani, így az ajánlott fogyasztói árat 300 dollár környékére kellene belőni.

Persze amilyen időket élünk, mi már annak is örülnénk, ha 300 ezer forint alatt pörögnének ki az új hardverek. Mindenesetre kíváncsian várjuk a hivatalos bejelentést

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.