Hirdetés

Egyre biztosabb a Nintendo Switch 2 késése, és ez jó dolog



|

Újabb forrás állítja, hogy a japán gyártó elhalasztotta a konzol rajtját, amivel végső soron a vásárlók is jól járnak.

Hirdetés

Korábban számos szivárgás utalt arra, hogy a Nintendo hét évvel az eredeti  Switch konzol rajtja után, valamikor 2024 során dobhatja piacra a várva várt következő generációt, amely jobb teljesítménnyel és egy nagyobb kijelzővel támadhat, miközben megőrzi az eredeti hibrid receptet és visszafelé is kompatibilis lesz az elődjére megjelent címekkel.

Nem egészen két hete azonban robbant a bomba, amikor egymástól függetlenül több sajtóorgánum is arról írt, hogy a Nintendo 2025-re halaszthatta a rajtot, ezt pedig most egy újabb jelentés is alátámasztja.

Hirdetés

Ezúttal ugyanis a Nikkei Asia közölt egy jelentést, amely alapján a japán vállalat leghamarabb 2025 márciusában küldheti boltokba az új Nintendo Switchet. A lap úgy tudja, hogy a halasztás hátterében a gyártási folyamat racionalizálása áll, illetve az a szándék, hogy több exkluzív játék álljon készen a megjelenés idejére.

Az előbbivel a Nintendo az első generációs Switch indulását jellemző súlyos készlethiányt szeretné elkerülni, az utóbbi pedig segíthet vonzóbbá tenni a terméket. A Nikkei Asia forrásai ugyanakkor nem zárják ki, hogy tovább csúszik a megjelenés attól függően, hogy milyen előrelépések történnek a gyártási képességek megteremtésében és a kulcsfontosságú játékok fejlesztése terén.

Alapvetően ugyan rossz hír, hogy a reméltnél később jöhet a generációváltás, mindent összevetve viszont a vásárlók is jobban járnak, ha az induláskor nem kell majd a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S rajtját jellemző óriási várólistákkal számolniuk, valamint ha több friss játék várja őket az új konzolon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.