Hirdetés

Ekkor érkezhet a GeForce RTX 50-es széria



|

Egy korábbi szivárgást cáfol a legújabb jóslat az Nvidia következő generációs videokártyái kapcsán.

Hirdetés

A piacvezető Steam Áruház hardveres statisztikái ugyan arról árulkodnak, hogy a GeForce RTX 40-es széria továbbra is csak elhanyagolható arányban képviselteti magát a játékosok által használt számítógépekben, ám a pletykák már az RTX 50-es sorozatnál tartanak, aminek az Nvidia kétéves frissítési ciklusát követve 2024 végén kellene megjelennie.

A várakozásba azonban némiképp belezavart egy nyári szivárgás, amely alapján időközben 2025-re csúszhatott a Blackwell kódnéven emlegetett hardverek rajtja. Erre ugyan még mindig megvan az esély, de egy friss jelentés most cáfolni látszik a dolgot.

Hirdetés

Az aktuális pletyka forrása a gyakran betrafáló Moore's Law Is Dead YouTube-csatorna, melynek legújabb videója szerint 2024 végére várható az RTX 50-es vasak színre lépése, vagyis az Nvidia jelenleg nem számol csúszással. Az elvárásokat némiképp hűtheti, hogy a MLID szerint a Blackwell-mikroarchitektúra nem hoz majd akkora teljesítménybeli fejlődést, mint amekkorát az Ada Lovelace hozott a megelőző Ampere-hez képest.

Akárhogy is legyen, az új modellcsalád valószínűleg a csúcsragadozó GeForce RTX 5090-nel indul majd, amire az aktuális generációhoz hasonlóan a rivális AMD meg sem próbálhat válasszal szolgálni, inkább a szélesebb tömegekhez szóló videokártyákra koncentrálhat. Addig is pedig a zöldektől az RTX 40-es grafikus erőforrások SUPER-kiadásait várhatjuk, amelyek már a közelgő CES 2024-en bemutatkozhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.