Hirdetés

Ekkor érkezhetnek az AMD új videokártyái



|

Egy jó hírű szivárogtató már tudni véli, mikor kapjuk meg az első Radeon RX 7000-es vasakat.

Hirdetés

Az ősz beköszöntével alaposan felgyorsultak az események a videokártyák frontján, hiszen nemcsak az Nvidia mutatta be a GeForce RTX 4090-et és az RTX 4080-at, de az Intel is piacra dobta az Arc Alchemist-széria legerősebb képviselőit, az Arc A750-et és az Arc A770-et.

Magyarán már csak az AMD hiányzik a buliból a RDNA3 architektúrára épülő RX7000-es Radeonokkal, melyekről a vállalat korábbi nyilatkozataiból tudjuk, hogy a tervek szerint még az idén meg fognak érkezni. Egy szivárogtató, aki korábban az Intel Raptor Lake processzorok megjelenési menetrendjét is előre felfedte, most az új AMD GPU-k kapcsán jövendölt.

Hirdetés

Az ECSM néven futó leaker a kínai Bilibili közösségi oldalon számolt be róla, hogy a piros csapat valamikor novemberben fogja megtartani a saját műsorát, benne az RX 7000-sorozat leleplezésével. Az elsőként érkező két kártya - amelyeket ECSM csak zászlóshajóként és "al-zászlóshajóként" jellemez - pedig már decemberben boltokba kerül.

Konkrét dátumokat sajnos nem tartalmaznak a szivárogtató posztjai, azt viszont előre vetítik, hogy az AMD csúcsvasa elmarad majd a GeForce RTX 4090 teljesítményétől, így a cég valószínűleg az árazás terén fog versenyre kelni az Nvidia fenevadával. Ha tényleg így alakul, nem lesz nehéz dolguk, hiszen az RTX 4090-et 1949 euróért lehet megcsípni, már ha találunk belőle ennyiért.

Amennyiben ECSM jóslata beválik, decemberben az AMD két legizmosabb kártyája (valószínűleg RX 7900 XT és 7800 XT néven) kerülhet forgalomba, de a hagyományosan szűkös induló készletet és a karácsonyi szezon pörgését figyelembe véve nem sok vásárló örülhet majd nekik. A  felvázolt menetrend pedig egyben azt is jelentené, hogy a középkategóriás ajánlatokat csak jövőre láthatjuk, feltehetően az alacsonyabb számozású GeForce-ok debütálásának környékén, következzék az bármikor is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.