Hirdetés

Ekkor jöhetnek az Nvidia RTX 3060-as és 3080 Ti kártyái



|

Egy erősebb és egy megfizethető kártyával készül az Nvidia, de ezzel már nem azokat célozza, akik karácsonykor újítanának.

Hirdetés

Könnyű úgy várni a videokártyavásárlással, hogy kiürültek a készletek, de itt-ott még akadnak régebbi modellek, amikre szintén érdemes lehet lecsapni. Aki viszont a legjobbat akarja, és szeretné, hogy GPU-ja egy évvel később avuljon el, annak 2021 első hónapjai hozhatnak valamit.

Az Igor's Lab úgy értesült, hogy a jövő év elején két Ampere-alapú videokártyát is bemutat az Nvidia, viszont nem egyszerre fogja ezeket kiadni. Lehetett sejteni, hogy az RTX 3080 Ti a CES 2021 keretében debütál majd január 11-14. között, de változtak a tervek, mert a cég meg szeretné várni, hogy a kínai gamerek (meg viszonteladók, forgalmazók, mindenki, aki igazán fontos a kártya sikeréhez) visszatérjenek az újévi ünneplésből.

Hirdetés

Ennek következtében az RTX 3080 Ti csak február 17. után kerülhet piacra, de cserébe januárban jön az RTX 3060 két változatban, 12GB és 6GB GDDR6 memóriával, várhatóan két hét eltéréssel. Elvileg még a CUDA magok számában is lesz különbség.

Az RTX 3080 Ti egyébként az eddigi értesülések szerint 10496 CUDA magot és 20 GB 19,5 Gbps sebességű GDDR6X memóriát kap, érdemes lehet megvárni, akár a 3080-ra, akár a 3090-re pályáztok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.