Hirdetés

Elhúzhat a GeForce RTX 2060-tól a Radeon RX 5700?



|

A PassMark ár-teljesítmény összehasonlítója alapján legalábbis van erre esélye az AMD kártyájának.

Hirdetés

A hó elején bukkant fel egy olyan rendszer a PassMark adatbázisában, amelyben már egy AMD Radeon RX 5700-as videokártya dübörgött, és 12 917-es pontszámot szerzett a 3D Graphics Mark teszten. Ezzel nagyon egy szintre került a kártya az NVIDIA GeForce RTX 2060-nal, amelynek az átlagos pontszáma 12 927. 

Hirdetés

Jött aztán egy erősebb Navi-alapú megoldás, amely tulajdonképpen már le is körözte a riválisát. Egy második pontszám már 13 616-on alakult, amellyel az AMD kártyája ár-teljesítmény tekintetében kedvezőbb választásnak bizonyul, mint az NVIDIA Turing-alapú megoldása. Alapvetően mindenki erre számít az AMD új asztali grafikus kártyáival kapcsolatban. 

A második teszthez egyébként 64 GB RAM-mal és Ryzen 9 3900X CPU-val szerelt gépet használtak, ami sokkal erősebb az első konfigurációnál. 

A képet azért árnyalja, hogy miután ez az izgalmas jelentés elkezdett mindenhol körbemenni, jött egy harmadik teszt is, ami már 12 663-ra csökkentette a Radeon RX 5700 átlagos pontszámát. Mivel a GeForce RTX 2060-nál a pontszámot több mint 1400 teszt alapján kalkulálták, a Radeon RX 5700-nak pedig csak pár darab tesztje van, ezért időbe telik, mire az eredmények tényleg a valós képet tükrözik majd. Az mindenesetre már látszik, hogy a Radeon RX 5700 nagyon ígéretes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.