Hirdetés

Elkaszálhatja az egyik legnépszerűbb videokártya-szériáját az Nvidia



|

Egy friss jelentés alapján hamarosan több GeForce-tömegmodell is kikerül a gyártásból.

Hirdetés

Az olcsó GPU-k kora ugyan nem tért vissza, de a mögöttünk álló időszakban sokat javult a helyzet a videokártyák piacán, így már csak egy rossz álomnak tűnnek azok az idők, amikor a kriptobányászat és a pandémia által megakasztott termelés miatt ölre kellett menni a nyerészkedőkkel a csillagászati áron szórt grafikus gyorsítókért.

Akkoriban rengeteg embernek kínált vigaszt az Nvidia 2019-ben bevezetett budget termékcsaládja, a GeForce GTX 1600-as sorozat, amely az RTX 20-as vasakban is használt Turing-architektúrára épül, de visszanyesett teljesítménnyel és funkciókkal. A jó ár/érték arány miatt ezek még ma is népszerűnek számítanak, ám a zöldek most kimondhatták felettük a halálos ítéletet.

Hirdetés

A Wccftech ugyanis a Board Channel Forumson felbukkant beszámolók alapján arról ír, hogy az Nvidia nemrég a GTX 1600-as modellcsalád támogatásának megszüntetéséről értesítette a gyártópartnereit. A kivezetésre valamikor 2024 első negyedévében kerül sor, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve nem készülhet több ilyen videokártya.

A GeForce GTX 1600-széria összesen 6 asztali GPU-ból áll, melyek közül kettő még mindig a legnépszerűbb hardverek között van a Steam játékáruház felhasználói között elvégzett legutóbbi (novemberi) felmérés alapján: a sokáig kirobbanthatatlan listavezetőnek számító GTX 1650 a második helyen áll 4,76%-os részesedéssel, míg az erősebb GTX 1660 Supert a tizedik helyen találjuk, 2,47%-os jelenléttel.

Ha a hír nem kacsa, akkor az 1600-sorozattal szemezgetőknek nem árthat sietni, a gyártás tényleges leállításával ugyanis már csak a meglévő készletekre lehet majd lecsapni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.