Hirdetés

Elméletben akár 1200 W felvételére is képes lehet a Galax speciális RTX 4090 modellje



|

A gyártó bemutatta a tuningőrülteknek szánt Hall of Fame kiadást, amire két 16-tűs tápcsatlakozó is került.

Hirdetés

Az első körös benchmark tesztek óta nem sok jót hallottunk az RTX 4090 háza tájáról. Az új tápcsatlakozó a jelek szerint rengeteg hibaforrást rejt, és elég csak egy kicsit túlfeszíteni vagy megtörni a kábelt ahhoz, hogy elkezdjen leégni a csatlakozó, vagy maga a kártya.

Az ügyben az Nvidia mellett a tech világ prominens tagjai is vizsgálódnak, csak remélni tudjuk, hogy záros határidőn belül sikerül megoldást találni a problémára, és nem fogják a szemétben végezni az egymillió forintos kártyák.

Hirdetés

Mindeközben persze vannak gyártók, akiknek eszük ágában sincs visszafogni a kártyák terhelését, sőt: a Galax most mutatta be a legnagyobb rajongóknak szánt RTX 4090 HOF (Hall of Fame) modell PCB-jét, még hűtő nélkül, így látható a brutális 27+4 fázisú VRM konfiguráció, illetve a dupla 12+4 tűs ATX 12VHPWR csatlakozó, aminek köszönhetően a kártya energiafelvételének elméleti maximuma 1275W is lehet. Eddig aligha fog bárki felmenni, mindenesetre a 600 W átlépése teljesen reálissá vált.

A két csatlakozó a tuning közbeni esetleges feszültségingadozások kiegyenlítésében is segíthet. A Galaxnak egyébként nem ez az első rodeója, az RTX 3090 Ti-ból is készítettek már hasonlót. Ott egy masszív vízhűtéssel érkezett a kártya, minden bizonnyal itt is valami hasonló a terv. Azért reméljük, hogy egy porral oltó azért lesz tuningolók közelében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.