Hirdetés

Elődjére üthet az RTX 4070 kialakítása



|

Az Nvidia hamarosan bemutathatja az RTX 4070-et, ami az RTX 3080 hasonmása lehet.

Hirdetés

Napokon belül a boltok polcaira kerül az RTX 4090, ami az első megvásárolható darabja lesz az Ada Lovelace-re épülő generációnak, de nincs már messze az RTX 4080 megjelenése sem, amiből kapható lesz 16 GB-os, illetve 12 GB-os verzió is.

Ezekkel a kártyákkal kapcsolatban aligha van még olyan információ, amit nem tudunk, a kisebb modellekről, az RTX 4070-ről és az RTX 4060-ról viszont még szinte semmi nem derült ki.

Hirdetés

A videokártyákkal kapcsolatban többször megbízható forrásként vizsgázott Moore's Law Is Dead most megtudott ezt-azt a soron következő darabról, az RTX 4070-ről, amire valószínűleg többen fizetnek majd be, mint a két, már hivatalosan leleplezett kártyára.

MLID információi szerint az RTX 4070 egy két helyet foglaló videokártya lesz, bár ezen valószínűleg senki nem lepődik meg. A modell az AD104-es magra építkezik, ami az RTX 4080 12 GB-os modelljében is megtalálható, méretben azonban inkább az RTX 3080-ra hasonlít majd.

A szivárogtató szerint az Nvidia most úgy tervezi, hogy 10 GB GDDR6X memóriával küldi a piacra a kártyát, ha azonban addig az AMD is bemutat valamilyen versenytársat, ez felmehet 12 GB GDDR6X-ig. A hírek szerint 250 W-os TGP-t terveznek jelenleg a mérnökök, ami 285 W-ra ugorhat fel, szintén az AMD bejelentéseinek függvényében. Ezzel a kártya az RTX 4080 teljesítményének körülbelül 80% - 85%-val rendelkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.