Hirdetés

Energiaéhes szörnyeteg lesz az RTX 4090



|

Megbízható forrás erősítette meg a korábban felmerült, félelmetes pletykákat.

Hirdetés

Tavaly novemberben hallottunk először az Nvidia új generációs videókártyáiról, amik a Lovelace kódnevet viselik. Furcsa a jelenlegi helyzet, hiszen még az RTX 30-as kártyák sem lepték el a piacot (mondjuk az Nvidia másképp gondolja), máris a nyakunkon lehetnek az új modellek.

Ezt valószínűleg annak köszönhetjük, hogy a zöldek egy pillanatra sem akarnak sebezhetőnek látszani, és még mielőtt az AMD ellopná a show-t az RDNA 3-as GPU-ival, gyorsan megmutatják, hogy mire is képes például az RTX 4090.

Hirdetés

Ugyan a most érkezett hír még nem hivatalos, olyan forrásból érkezett, aminek hitelessége az elmúlt években számtalanszor igazolódott. A Moore's Law is Dead jelentése szerint igazak voltak a korábbi pletykák, az RTX 4090 tényleg akár 600 wattot is felemészthet. Érdemes kontextusba helyezni, ugyanis úgy az igazán megdöbbentő ez a szám. Az Nvidia most "elérhető", legerősebb videókártyája, az RTX 3090 Ti a leendő új csúcsragadozóhoz képest sehol nincs a maga 450W-os TDP-jével, az RTX 3080 pedig 320W-tal egy középkategóriás kártyának tűnik.

Ehhez a teljesítményhez természetesen egy PCIe 5.0-ás, 16 tűs csatlakozó kell, annak is minden csepp energiája. Ez megegyezik 4 darab PCIe 6+2 tűs csatlakozó maximális kapacitásával, amik egy szokványos PSU-n is megtalálhatóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.