Hirdetés

Erős fegyvert ad a moderációval küzdő streamerek kezébe a Twitch



|

A platform végre meghallgatta a tartalomkészítők könyörgését, és bepótolt egy régi hiányosságot.

Hirdetés

Az Amazon szárnyai alá tartozó Twitchet az évek során talán a moderációs rendszer kapcsán érte a legtöbb kritika, a streaming platform ugyanis hírhedt arról, hogy bizonyos esetekben indokolatlanul szigorúan lép fel, máskor viszont kimondottan lustán reagál a közösséget bosszantó jelenségekre. Remek példa erre a zenékkel kapcsolatos szerzői jog drákói betartatása, miközben a közvetítéseket leuraló, szoftpornóba hajló trendek zavartalanul folyhatnak tovább.

Most viszont az üzemeltető egy jó hírrel szolgált a streamereknek, mivel bevezetésre kerül egy eszköz, amit már régóta hiányol a közösség.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a teljes bannolás, vagyis annak a lehetősége, hogy letiltással sújtott nézők számára ne csak a chathez való hozzáférést, de a közvetítések megtekintését is blokkolják a tartalomkészítők. A Twitch ezt a Patch Notes című műsorban jelentette be, egyben azt is közölve, hogy valamikor a következő hetekben fog élesedni a funkció.

"Őszintén szólva az évek során rengeteg visszajelzést kaptunk arról, hogy az emberek azt szeretnék, ha a csatornatiltások többre lennének képesek."

 - kommentálta a fejlesztést a vezető termékigazgató Trevor Fischer. A nézők bannolása ugyanakkor nem lesz alapértelmezett lehetőség, a streamereknek külön be kell majd állítaniuk, hogy a letiltás a megtekintés folytatására is érvényes legyen. A moderációs eszközökbe beépülő funkció emellett egy komoly hátrányt is tartogat: a csatornablokkolás csak a bejelentkezett felhasználókra érvényes, vagyis a webről "beesve" simán tovább lehet majd nézni a streameket.

A Twitch mindenesetre azt ígéri, hogy a későbbiekben bővíteni fogja az új fegyver hatókörét, így a streamerek által letiltott felhasználók a VOD-okat, valamint az utólagos összeállításokat és a kivágott klipeket se tudják majd megtekinteni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.