Hirdetés

Esélyt sem adtak a nyerészkedők a PlayStation Portal igazi vásárlóinak



|

Ahogy azt előre sejthettük, nagy erőkkel repültek rá az ügyeskedők a PlayStation Portalra.

Hirdetés

Habár a Nintendo és a Valve mellett már olyan szereplők is beléptek a kézikonzolos piacra, mint az ASUS és a Lenovo, a korábban a PSP-vel és a PlayStation Vitával is rengeteg tapasztalatot szerzett Sony továbbra sem nyúl a kategóriához, és inkább egy képernyővel ellátott kontrollert mutatott be, amire a meglévő PlayStation 5-ünkről streamelhetünk játékokat.

Az augusztusban leleplezett PlayStation Portal jelentősen behatárolt képességei és az azokhoz mellékelt 200 dolláros ár alapból magában hordozza, hogy egy erősen rétegtermékről van szó, ám a jelek szerint sem ez, sem a korlátozott földrajzi elérhetőség nem volt elég ahhoz, hogy megakadályozza a készletek villámgyors kiürülését.

Hirdetés

A Kotaku beszámolója szerint ugyanis az értékesítés november 15-i rajtját követően mindössze két nap alatt kifogytak a készletek, így a hivatalos értékesítési csatornákon már az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban sem lehet beszerezni a Portalt (a többi támogatott országról nincs infónk, hozzánk legközelebb Ausztriában forgalmazzák a gépet). Egy jobb világban ez azt jelentené, hogy e sorok írásakor több ezer boldog vásárló merült el a hordozható PS5-élményben, ám sajnos nem ez a helyzet.

Az Ebayre látogatva ugyanis egyértelmű, hogy a nyerészkedők erre a termékre is rástartoltak: a népszerű apróhirdetési portál hemzseg a méregdrága, bontatlan PlayStation Portaloktól, amelyeket eleve haszonszerzési céllal happoltak el a valódi érdeklődők elől. Az ügyeskedők jellemzően 100-150 dollárral a hivatalos fogyasztói ár felett kínálják a terméket, de olyan eladó is akad, aki csak a visszaigazolt rendelését árulja.

A jelenség persze nem meglepő, hiszen manapság kb. minden kicsit is kapósabb terméknél ez a helyzet, amit a Steam Decket gyártó Valve meg is elégelt, és a Sonyval ellentétben szigorú korlátozásokkal próbálja elejét venni a nyerészkedésnek a handheld legújabb kiadásánál. Ami pedig a PlayStation Portalra váró játékosokat illeti, ők csak abban bízhatnak, hogy a japánok mielőbb feltankolják a készleteket, és hogy legközelebb gyorsabbak lesznek a nyerészkedőknél - már ha azok nem botokkal vásárolnak.

Ezzel ráadásul még közel sincs vége a műsornak, hiszen ebben a hónapban kerül piacra a PlayStation 5 átdolgozott kiadása is, ami minden bizonnyal jóval keresettebb lesz a Portalnál, így jó eséllyel annál is számíthatunk hasonló helyzetre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.