Hirdetés

Ez a fura AI doboz illatokkal turbózza fel a játékokat



|

A GameScent egy új érzékszervet von be a gamingbe, és még el is takarít maga után.

Hirdetés

A filmrajongóknak nem újdonság, hogy egyes mozikban már arra is van lehetőség, hogy illatokat is felvonultató vetítésekre üljünk be, jobban belehelyezkedve a vásznon látott világba. Egy új termék most ugyanezt próbálja megteremteni, ám a vetítőtermek helyett a saját szobánkban, és nem filmekkel, hanem játékokkal.

A GameScent ugyanis nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy egy sornyi illattal dobja fel a játékélményt, méghozzá bármely platformon.

A szokatlan termék gyakorlatilag egy hatszögletű doboz, amely mesterséges intelligencia bevetésével elemzi a játékokban megszólaló hangokat, és azok alapján szórja a levegőben az éppen zajló eseményekhez passzoló illatokat.

Hirdetés

A csomagolásból kivéve a GameScent fegyvertűz, robbanás, verseny, vihar és erdő illatokkal szolgál, online viszont további illatokat vásárolhatunk hozzá (pl. napalm, óceán, golfpálya).

Az illatok cserélhető kazettákból származnak, a gyártó pedig azt ígéri, hogy a kütyü meg is tisztítja maga után a levegőt, így például egy kör Need for Speed után nem kell egész nap égett gumit szagolnunk a szobában. Az eszköz bármely számítógéppel, konzollal és VR-headsettel kompatibilis, amelyekhez 3,5 mm-es jack aljzaton vagy HDMI-kábelen keresztül csatlakozhat, a konfigurálásában és működtetésében pedig egy okostelefonos társalkalmazás segít.

Az egyebek mellett az Amazonon is árusított GameScentért hivatalosan 179 dollárt, vagyis kb. 65 ezer forintot kér a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.