Hirdetés

Ez a szentségtörő kontroller Xboxra hozza PlayStation-joykiosztást



|

Fittyet hány a platformok közötti lövészárkokra és kiemelt megbízhatóságot ígér a Hyperkin Competition.

Hirdetés

Közel 18 éves pályafutása alatt a kaliforniai Hyperkin egy seregnyi kontrollerrel örvendeztette meg a külső fejlesztésű perifériák kedvelőit, legutóbb akkor kerülve be a hírekbe, amikor a legújabb generációs Xbox konzolokon támasztotta fel az Xbox 360 legendásan ergonomikus vezérlőjét.  

Most pedig a gyártó már a következő nagy dobására készül: ezúttal egy olyan eszközzel rukkolnak elő, amely a Microsoft platformján is elérhetővé teszi a PlayStation kontrollerek joystick-elrendezését.

Hirdetés

Ez első hallásra persze istenkáromlásként hathat azoknak, akik megszokták, hogy az Xbox háza táját aszimmetrikusan beépített joyokat tologathatunk, aki viszont a PlayStation-féle megoldást preferálja, annak csábító portéka lehet a Hyperkin Competition néven érkező újdonság. A vezérlő hivatalos Xbox-licenccel bír, és természetesen számítógépekkel is használható.

A Competition nemcsak a DualShock/DualSense kontrollereket idéző elrendezéssel akar hódítani, hanem a joystickek alatt dolgozó Hall-szenzorokkal is. Ezek súrlódásmentes, mágneses elven működnek, így a hivatalos perifériákkal ellentétben nem hajlamosak a kopásból eredő driftelésre.

Az új kontroller megjelenése ugyanakkor még odébb van, a Hyperkin csak valamikor 2024 első negyedévére ígéri a rajtot. Ami pedig a piszkos anyagiakat illeti, a több színben érkező Competition 49,99 dolláros árcédulával került beharangozásra, a The Verge kérdésére válaszolva viszont a gyártó szóvivője közölte, hogy az összeg még változhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.