Hirdetés

Ez az őrült zseni iPodokkal irányítja a Steam Decket



|

Valószínűleg senki sem gondolta, hogy ez a két termék valaha ilyen közeli kapcsolatba kerül majd egymással.

Hirdetés

Az Apple még 2001-ben dobta piacra az első iPodot, amely a premiert követő években a cég történetének egyik legsikeresebb termékévé vált, óriási lökést adva a tisztán digitális zenék elterjedésének. A számos méretben és kiadásban forgalmazott MP3-lejátszót ugyan 2022-ben végleg nyugdíjazták a cupertinóiak, de az emléke örökké velünk él, ami most egy igazán váratlan formában nyilvánult meg.

Egy értelmezéstől függően zseniális, vagy éppen elvetemült Steam Deck tulajdonos ugyanis két öreg iPoddal helyettesítette a Valve hordozható játékgépének kontrollereit.

A nekomichi nevű felhasználó a Steam Decknek szentelt Reddit-fórumon posztolta a frankensteini művét, amihez egy iPod minit és egy negyedik generációs iPodot vetett be. Az egyaránt 2004-2005 között forgalmazott zenelejátszókat a RockBox nevű egyedi firmware-rel módosította, ami lehetővé teszi, hogy a Steam Deck USB-eszközként ismerje fel őket, alkalmassá téve az érintésérzékeny tárcsájukat (click wheel) a játékok irányítására.

Hirdetés

Ebben leosztásban az iPodok gyakorlatilag a joystickek helyét veszik át, míg a mini középső gombja az egér bal kattintását szimulálja. Nekomichi előbb a Sleeping Dogsban próbálta ki a konstrukciót, ahol nem igazán volt elegendő a játék megzabolázására, a 2011-ben publikált The Elder Scrolls V: Skyrimban viszont már egész jól működik a megoldás.

[Follow-up] Tired of playing on your Deck with proper controls? Why not play Skyrim with a pair of iPods as controllers instead? Guaranteed to spice up your gameplay with an extra layer of challenge!
byu/nekomichi inSteamDeck

A redditező kétségtelenül valami különlegeset hozott össze, de az iPod-veteránok itt teljes joggal szúrhatják be, hogy az almás zenelejátszók az eredeti formájukban sem álltak távol a gamingtől, hiszen több játék is elérhető volt rajtuk. Az alapértelmezett címek többsége klasszikus játéktermi mókák újragondolása volt, egészen 2011-ig viszont az App Store-ból is le lehetett tölteni külsős fejlesztésű, kimondottan click wheelhez szánt tételeket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.