Hirdetés

Ez történik a Nintendo Switch OLED-del, ha két évig ugyanazt a képet bámulod rajta



|

Nem mindennapi kísérletnek lett kitéve a Nintendo kézikonzolja.

Hirdetés

Az élénk színeket, mély feketéket és energiatakarékos működést biztosító OLED-kijelzők már évek óta meghódították a világot a tévéktől a telefonokon át a lapotpokig, egyesekben azonban még mindig él az a réges-régi félelem, hogy az ilyen panellel szerelt termékek hajlamosak lehetnek a beégésre.

Nem volt ez másképp a 2021-ben debütált Nintendo Switch OLED-kapcsán sem, ami egy 7 hüvelykes OLED-kijelzővel licitált rá az alapmodellre, ezért akadtak, akik aggódni kezdtek az esetleges "burn-in" miatt. Egy videós végül rengeteg türelmet tanúsítva a végére járt, valójában mennyire is kell tartanunk ettől.

Hirdetés

A Wulff Den nevű csatorna arca, Bob Wulff ugyanis 18 ezer órán, vagyis több mint 2 éven át tartott bekapcsolva egy Nintendo Switch OLED-et, amin a The Legend of Zelda: Breath of the Wild egy bizonyos képernyőfotóját jelenítette meg. A nagyon fényes részeket tartalmazó kép kiválóan alkalmas volt a kijelző megkínzására, és végül meg is tette a hatását, a Switchen ugyanis egyértelműen láthatók a beégett foltok, amit már a videó elején megvillant a készítő:

A jó hír viszont az, hogy az égési sérülések csak piros vagy fehér alapon feltűnőek, így a legtöbb játékban nem is túlzottan zavaróak - Wulff legalábbis azt állítja, hogy sok időt töltött a gépen a nemrég megjelent Super Mario Wonderrel, és nem okozott neki gondot a beégés. Mindez pedig egyetlen screenshot kép kétévnyi kitartó megjelenítése után, ami cseppet sem nevezhető jellemző felhasználási módnak.

Magyarán a videó egy újabb, sokadik bizonyítéka annak, hogy az OLED-kijelzők kezdeti éveit jellemző beégés manapság már egyáltalán nem tartozik azon dolgok közé, amelyek miatt rettegniük kell a vásárlóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.