Hirdetés

Ez történik, ha normál méretű videokártyát kap egy mini-PC



|

Kicsinek nem igazán mondható, ráadásul elég veszélyes is a Minisforum gamereknek szóló mini-PC-je.

Hirdetés

A játékra épített PC-k egyik sajátosságának számító méretes gépházat kompaktabb kialakításra cserélő számítógépek egyik fontos szempontja gyakran a hordozhatóság, amiből olyan izgalmas koncepciók is születnek, mint a nemrég debütált Steam Deck. De vannak olyan cégek, amelyek asztali konfigurációkat igyekeznek minél kisebb formátumba összesűríteni, néha viszont az ő bajuk is meggyűlik a játékra szánt gépekkel. A Minisforum csapatánál ezért egy egészen furcsa szörnyszülöttet is kitaláltak, aminek a létezését egyelőre nem tudjuk mire vélni.

Eddig ugyanis a gamereknek szóló picike gépeik is a mini-PC névre érdemes kialakítást kaptak, így minden fontos alkatrészt egy egészen aprócska házba sikerült bezsúfolniuk. Ennek érdekében persze általában a CPU-ra integrált grafikus chipet kellett alkalmazniuk, ami teljesen érthető is, amikor a nyers grafikus teljesítmény helyett más szempontok kerülnek előtérbe.

Hirdetés

A cégnél viszont feltették a kérdést, hogy mi lenne, ha egy teljes méretű videokártyát használó mini-PC-t építenének. Aztán feltehetően, ahogy a Jurassic Park tudósait, őket is elragadta az új lehetőségek iránt érzett lelkesedés, és nem biztos, hogy végiggondolták, hogy a végeredmény tényleg használható lesz-e. Így született meg a képen látható, B550 Mini névre hallgató modell.

Ezen nem csupán egy teljes méretű GPU-nak helyet adó foglalatnak alakítottak ki helyet, hanem egy, a mini-PC-k esetében megszokottnál jelentősen nagyobb tápegységnek is, amire minden bizonnyal szükség is lesz, ha valaki egy erősebb videokártyával szeretné használni a gépet. A PC viszont ebben a konfigurációban már sokkal nehezebben nevezhető mini méretűnek, vagy könnyen hordozhatónak.

Ráadásul, mivel a megszokott megoldásoktól eltérően a lényegében külső GPU-nak nem adtak külön házat, így a fizikai sérülésektől, portól, vagy épp az asztalon óhatatlanul kilöttyenő italoktól sem védi semmi a kincsnek számító alkatrészeket. Ez mindenképp aggodalomra ad okot önmagában is, ráadásul a hangszigetelés feladatát sem tudja ellátni így a gépház. De ki tudja, lehet, hogy valakinek vannak olyan szempontjai, amik szerint pont ez álmai gamergépe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.